21 C
Gandia
Dilluns, 27 maig, 2024

L’Hospital de Gandia instal·la al departament de Diàlisi un nou sistema d’identificació

 

• Diàlisi de l’hospital de Gandia instal·la un sistema d’identificació de pacients pioner a Espanya

• L’usuari accedeix a la seua sessió a través de l’empremta digital i registra el seu pes i temperatura evitant la transcripció manual de les dades

• Es tracta d’un programari que a més permet al personal mèdic pautar el tractament des dels seus respectius llocs de treball

El servei de Diàlisi de l’hospital Francesc de Borja de Gandia ha instal·lat un sistema per a identificar als seus pacients i registrar variables com el pes o la temperatura de cadascun d’ells d’una forma més segura, eficaç i ràpida. Es tracta d’un programa pilot pioner en tota Espanya.

Sistema registro Dialisis Hospital Gandia 1

El sistema identifica als pacients a la seua arribada a la sala mitjançant empremta digital. A continuació, el pacient es pesa en una bàscula integrada en el sistema i se li pren la temperatura. Aquestes variables es registren directament en la sessió del pacient, de manera que no és necessari apuntar-les a mà ni utilitzar targetes identificatives.

Aqueixa informació s’integra en un programari i, a continuació, són els professionals mèdics i d’infermeria els que la validen per a donar inici a la sessió d’hemodiàlisi.

Amb això, tot el procés que abans les professionals d’infermeria havien d’escriure a mà, s’informatitza, aconseguint minimitzar errors de transcripció de dades alhora que s’agiliten les tasques, es guanya en seguretat i es preserva millor la confidencialitat del pacient.

Una altra dels avantatges és que els facultatius poden pautar i monitorar el tractament des dels seus respectius llocs de treball. És informació es transmet digitalment a unes tauletes wifi per a la seua revisió per part del personal d’infermeria i s’envia als monitors de diàlisis en cada sessió.
Així mateix, el programari registra i emmagatzema totes les dades de cada sessió automàticament per al seguiment i processament en línia d’aquests, la qual cosa permet avançar-se a possibles complicacions pròpies de la diàlisi.

Articles relacionats