14.4 C
Gandia
Dimarts, 6 desembre, 2022

L’Hospital de Gandia augmenta la protecció de professionals i usuaris amb la instal·lació de fotocatalitzadors

– 21 fotocatalitzadors minimitzen l’exposició de professionals i usuaris de l’Hospital Francesc de Borja a compostos  orgànics volàtils i agents biològics

– Els equips es troben instal·lats en els Serveis d’Anatomia Patològica, Hospital de Dia oncològic i, les sales d’Urologia i de preparats citostàtics de Farmàcia.

– Aquest sistema redueix riscos per a les persones, ja que s’eviten aerosols, vapors i, anul·la a zero les emissions dels residus perillosos.

L’Hospital Francesc de Borja ha incorporat 21 fotocatalitzadors en diferents serveis que protegeixen tant al personal sanitari com als usuaris de l’exposició a compostos orgànics volàtils com el formaldehid o el xilol i a agents biològics com a floridures, llevats o fongs i, millora la qualitat ambiental de l’espai en el qual estiguen situats.

Entre els avantatges d’aquest sistema destaca la reducció de riscos per a les persones, ja que s’eviten aerosols, vapors i, anul·la a zero les emissions dels residus perillosos. També es redueix a mínims la contaminació ambiental, siga química o biològica creant espais biosegurs i evita vessaments accidentals i l’accessibilitat al contingut. Aquests dispositius a més, permeten realitzar una classificació òptima en origen dels residus perillosos.

Els nous equips realitzen la seua funció aplicant un sistema autònom de frígocongelació amb oxidació fotocatalítica incorporada per a minimitzar l’exposició del personal a compostos orgànics i agents biològics. Es tracta de 3 tipus de dispositius: de protecció col·lectiva de residus perillosos, d’anul·lació d’emissions i purificació ambiental en continu i de purificació ambiental autònom per fotocatàlisis.

Els fotocatalitzadors es troben instal·lats en el Servei d’Anatomia Patològica, Hospital de Dia oncològic, a la Sala de preparats citostàtics del Servei de Farmàcia i la sala d’Urologia.

Aquest sistema anul·la els riscos que els residus perillosos produeixen a les persones a l’interior dels centres. És senzill i còmode d’implantar atés que a més d’anul·lar els riscos a les persones, contribueix a millorar el medi ambient i redueix tant laquantitat de residus com de plàstics i emissions al planeta.

Articles relacionats