14.2 C
Gandia
Diumenge, 4 desembre, 2022

L’Hospital Comarcal Francesc de Borja comunica com és la situació actual de les instal·lacions hospitalàries

L’Àrea de Salut de Gandia ha volgut informar de com és la situació actual de l’Hospital Comarcal, que anirà tornant a la normalitat assistencial progressivament en funció de la progressió de la pandèmia.

– Totes les habitacions tornen a ser individuals (s’havien doblegat 38 per a pacients Covid o possibles pacients Covid). A més, un total de 42 llits tornen al seu ús d’hospitalització habitual i ja no seran destinades per a pacients Covid.

– A partir del dilluns 22 de febrer es reverteix la separació de dos circuits d’Urgències (urgències respiratòries en l’àrea d’Urgències i urgències no respiratòries en l’àrea de Rehabilitació), de manera que TOTES les urgències s’atendran en l’àrea d’Urgències, i l’àrea de Rehabilitació torna progressivament al seu ús habitual.

– S’estan reprenent progressivament totes les consultes externes fins a arribar a l’activitat habitual.

– Continuen funcionant tres quiròfans per a intervencions urgents o considerades prioritàries, tal com s’ha fet durant tota la pandèmia. L’activitat quirúrgica de la resta de quiròfans es reprendrà a partir del dilluns 22 de febrer i progressivament fins a recuperar l’activitat habitual en la mesura que siga possible, sempre prioritzant les intervencions tenint en compte primer la gravetat i després l’antiguitat.

D’altra banda, i d’acord amb les instruccions de la Conselleria de *Sanitat Universal i *Salut Pública:

• Continuen suspeses activitats grupals llevat que es realitzen per videoconferència.

• Segueixen prohibides les visites a pacients ingressats en termes generals.

• Segueixen prohibides les entrades al centre amb acompanyant, a excepció d’aquells usuaris dependents.

• Continuen les consultes telefòniques.

Articles relacionats