18.6 C
Gandia
Diumenge, 25 febrer, 2024

L’exposició “Exili Il·lustrat’ de l’IVAJ arriba a Tavernes de la Valldigna

 • La mostra itinerant reuneix 36 il·lustracions de personalitats obligades a marxar d’Espanya
 •  Associacions, ajuntaments i centres educatius poden sol·licitar-la a través de la web de l’IVAJ

  L’Institut Valencià de la Joventut (IVAJ) a través del programa ‘M’importa. Educació en Valors’, presenta l’exposició itinerant ‘Exili Il·lustrat’ en Tavernes de la Valldigna, del 21 al 26 de gener, en l’IES Jaume II El Just de Tavernes de la Valldigna.

  La iniciativa ‘Exili Il·lustrat’ es vincula amb la memòria democràtica i, al mateix temps, convida a una reflexió sobre les persones refugiades en l’actualitat, que fugen de les guerres, la intolerància, les catàstrofes o de la fam.

  L’exposició és una galeria de 36 vides dibuixades per 36 il·lustradors i il·lustradores dels més variats estils, que representen a personatges que van marxar a l’exili. La mostra, amb il·lustracions de cos sencer i dimensions quasi reals, recorda a rellevants personalitats obligades a marxar d’Espanya.

  ‘Exili Il·lustrat’ va nàixer de la col·laboració del Centre Cultural La Nau, comissariada per Mac Diego, com un homenatge als més de 500.000 homes i dones, la majoria persones anònimes, que es van veure obligades a abandonar el territori espanyol en acabar la Guerra Civil.

  A més, a través de la sèrie ‘M’importa d’Educació en Valors’, s’acompanya amb una guia didàctica explicativa de les biografies i de sensibilització sobre les persones refugiades en l’actualitat.

Articles relacionats