15.1 C
Gandia
Dimecres, 30 novembre, 2022

L’èxit de les ajudes Parèntesis és la rapidesa: Gandia rep 421 sol·licituds

– La Generalitat posa a Gandia com a exemple en la gestió dels ajuts del Pla Resisteix

– L’Ajuntament rep 421 sol·licituds durant els primers nou dies

– Diana Morant: “Aquest pla ha arribat en el moment clau i necessari per a un sector com l’hostaleria que ara mateix està tancat i que ha patit moltes limitacions”

– Antoni Such: “Gandia és un referent clar i evident de com s’han de fer les coses de forma ràpida per atendre necessitats fonamentals”

· Vicent Mascarell: “La Diputació de València té un compromís amb aquesta ciutat i amb totes les persones afectades per les restriccions de la pandèmia”

L’alcaldessa de Gandia, Diana Morant, ha mantingut aquest matí una reunió amb el director general d’Administració Local, Toni Such, i el diputat d’Hisenda de la Diputació de València, Vicent Mascarell, on s’han abordat diversos aspectes del Pla Resistir. Un pla de xoc de 380 milions d’euros llançat per la Generalitat Valenciana per salvar microempreses i llocs de treball enfront de l’impacte del virus.

Dins d’aquest pla, hi ha les Ajudes Parèntesi, amb un fons de 160 milions d’euros, que es gestionen a través dels ajuntaments i que s’injecten de manera directa. La Generalitat aporta el 62,5%; les Diputacions, el 22,5%; i els ajuntaments, el 15%. En el cas de Gandia, s’ha fet una aportació de 400.000 euros.

Tal com s’ha explicat durant la compareixença, a Gandia les ajudes ascendeixen a 2,7 milions d’euros i contemplen ajudes per valor de 2.000 euros per persona autònoma o microempresa i 200 euros més per cada treballador/a càrrec. Els sectors beneficiaris d’aquesta nova línia són: Allotjaments i activitats turístiques; activitats de creació, artístiques i espectacles; activitats esportives, recreatives i d’entreteniment; i hostaleria, restauració i oci nocturn.

Durant la trobada, Such ha posat a Gandia com a exemple en la gestió d’aquests ajuts. Antoni Such ha volgut ressaltar “la diligència i promptitud amb la qual l’Ajuntament de Gandia ha posat en marxa les ajudes. Gandia és un exemple clar i evident de com s’han de fer les coses de forma ràpida per atendre necessitats fonamentals. L’èxit d’aquestes ajudes és la rapidesa.”

Diana Morant ha volgut destacar la bona organització, eficàcia, celeritat, i la gestió responsable de l’Ajuntament i dels departaments implicats a l’hora de tramitar les ajudes pel que ha volgut agrair el treball realitzat pels tècnics municipals que han aconseguit posar en marxa un procés exemplar. “L’objectiu és que com més aviat, els diners arriben a tots aquells que en aquests moments més ho necessiten”.

L’alcaldessa ha informat que des de l’aprovació de les bases de les ajudes el dilluns de la passada setmana, ja són 421 les ajudes que s’han sol·licitat. “Amb aquesta línia d’ajudes pretenem arribar a més de mil microempreses i autònoms de Gandia. L’acollida està sent bona, ja que en aquests primers nou dies, l’oficina d’informació i assessorament ha atés 200 telefonades, realitzat 60 atencions presencials i rebut més de 100 correus electrònics”, ha destacat l’alcaldessa al mateix temps que ha afegit que també es va organitzar una jornada virtual d’assessorament als assessors fiscals que en la majoria de les ocasions són els que realitzen les tramitacions.

Morant ha informat que dilluns passat ja es van aprovar una trentena de sol·licituds i que dilluns que ve la xifra arribarà al centenar amb el qual en poc més d’una setmana s’haurà atés al 25% de les sol·licituds realitzades. “Vam agafar el compromís de resoldre en una setmana les sol·licituds i que una vegada resoltes i aprovades, en pocs dies el departament d’hisenda realitzara el pagament“.

Aquest pla ha arribat en el moment clau i necessari per a un sector com l’hostaleria que ara mateix està tancat i que ha sofrit moltes limitacions. Desgraciadament, ha quedat demostrat que només reduint al màxim l’activitat social es poden reduir les dramàtiques xifres que teníem. Gràcies a aquestes restriccions hem passat a una incidència de 1.400 a poc més de 400. És una baixada significativa i que implica moltes persones salvades. L’esforç és gran i ha de ser recompensat, la Generalitat és el govern que més ajudes directes ha posat damunt de la taula per als sectors afectats“.

Així mateix, ha explicat que l’Ajuntament de Gandia ha rebut aquest mateix matí la transferència dels fons que havia d’aportar la Diputació de València i que el consistori va poder generar el crèdit necessari en el moment que la Generalitat va posar en marxa la iniciativa.

Finalment, Morant ha incidit que “si detectem que hi ha sectors que hagen quedat fora de les ajudes i que hagen estat molt castigats ampliarem aquestes ajudes amb noves convocatòries, bé siga dins el Pla Resistir o des del mateix Ajuntament de Gandia perquè no volem que cap negoci tanque a conseqüència d’aquesta pandèmia”.

Such va voler recordar que hi ha altres ajudes que afecten l’hostaleria i restauració, i que s’atorguen directament des de la Conselleria d’Economia, ajudes dotades de 80 milions d’euros i que atorguen 600 euros per autònom i altres 600 per treballador independentment del nombre de treballadors fins a arribar a un total de 12.000 euros. “Hem obert un ventall de possibilitats perquè les persones afectades per la pandèmia puguen obtindre uns recursos que són més que necessaris en aquests moments”. “Des d’ací animem a tots els afectats, ja que l’import total de la iniciativa està calculat perquè tots reben una ajuda, i continuarem treballant per si cal activar noves línies d’ajudes“.

Finalment, Vicent Mascarell va valorar l’“important esforç que es realitza des de Gandia, ja que és el primer municipi de la província de València en posar a l’abast dels afectats aquesta línia d’ajudes”. “La Diputació té un compromís amb aquesta ciutat i amb totes les persones afectades per les restriccions de la pandèmia. Hui hem realitzat la transferència de més de 600.000 euros al consistori perquè considerem que totes les administracions hem d’estar juntes per posar solucions a aquests problemes“.

Articles relacionats