12.7 C
Gandia
Dissabte, 26 novembre, 2022

L’Escola de Ciclisme Triasport-Mafroda demana a l’Ajuntament de Gandia instal·lacions per a la pràctica del ciclisme

– Gandia compta en instal·lacions esportives per a quasi la totalitat dels esports olímpics, però hi ha un gran oblidat el ciclisme

– Javier Puente de l’Escola de Ciclisme Triasport-Mafroda ha realitzat una reflexió a l’Ajuntament de Gandia, a les xarxes socials, dies després que una component de 13 anys de l’escola sofrira un atropellament en carretera.

El ciclisme, esport olímpic en 4 modalitats (BMX, Pista, BTT i Ruta) no compta amb ni una sola instal·lació a Gandia on els xiquets i xiquetes de l’escola puguen practicar el seu esport d’una forma segura.

A Gandia tenim camps de Rugbi, de beisbol, d’atletisme, piscines, tir amb arc, voleibol, handbol, hoquei, tenis, escalada, vela, basquet, gimnasia,.…..etc, ah i futbol, futbol i més futbol, però res per al ciclisme. De tots els esports olímpics dels quals Gandia compta amb esport base es poden practicar tots. Tots menys un: El Ciclisme

A la nostra escola ens toca desplaçar-nos una sola vegada per setmana i durant una hora i mitja al velòdrom de la població de Xeresa. Encara sort que gràcies al seu favor i al fet que “PAGUEM” per gastar-lo, podem utilitzar-lo.

Tenim més de 30 xiquets amb edats compreses des dels 3 als 14 anys. En els quatre anys que portem funcionant hem guanyat campionats d’Espanya, subcampionats d’Espanya i molts campionats de la Comunitat Valenciana.

A part de la nostra escola, Gandia té un altre club que compta en les seues files amb un equip elit-sub23 que corre per tota Espanya i fins i tot carreres internacionals com és la Penya Ciclista Beniopa.

Això com a clubs que competeixen, però com a afeccionats hi ha moltíssimes penyes que es reuneixen cap de setmana rere cap de setmana per a rodar per les carreteres.

Gandia té molta afició al ciclisme, m’atreviria a dir que Gandia està entre els primers en nombre de llicències federatives i l’única cosa que tenim és eixir a rodar per la carretera i jugar-nos la vida.

Em consta que a l’ajuntament hi ha bastants polítics que són practicants d’aquest esport. Costa molt estudiar i veure si és viable tindre alguna instal·lació en la nostra població? Una instal·lació només, almenys una, que faça que una xiqueta o un xiquet no s’haja de jugar la vida per practicar l’esport que li agrada”.

Fotografia en el velòdrom de Xeresa en un dels entrenaments de l’Escola de Ciclisme Triasport-Mafroda.

Articles relacionats