23.4 C
Gandia
Diumenge, 14 abril, 2024

Les platges de Tavernes rebran més de 20.000 m³ d’arena abans de la temporada estival

• El Govern d’Espanya, a través de Demarcació de Costes, farà l’actuació i els àrids es distribuiran en la platja de la Goleta i en la zona nord de la platja urbana.

• L’alcaldessa Lara Romero ha explicat que “és necessari i urgent fer actuacions fins que s’execute el projecte de regeneració pressupostat en més de 20 milions d’euros pel Govern d’Espanya”.

El Govern d’Espanya, a través de Demarcació de Costes, farà una aportació d’arena de més de 20.000 metros cúbics en les platges de Tavernes de la Valldigna abans que s’inicie la temporada estival. Una actuació per a ampliar la franja litoral i on principalment es distribuiran els àrids en la platja de la Goleta i en la zona nord de la platja urbana, els dos trams més afectats per la regressió de la costa.

Una acció en la qual s’inclourà l’arena que des de fa uns mesos s’ha recollit i es troba emmagatzemada en un terreny municipal i altra gran quantitat, superior a la que ja hi ha en estos moments, per a duplicar la quantitat i aconseguir recuperar al voltant d’uns 10 metres d’amplària de platja per a afrontar els mesos d’estiu amb garanties de poder tindre tots els serveis disponibles.

Demarcació de Costes està tramitant el contracte amb l’empresa Tragsa, qui s’encarregarà de l’obra, per a iniciar estos treballs que aniran a càrrec del Govern d’Espanya.

240214 reunio Demarcacio de Costes

Esta actuació és una de les qüestions que este matí el cap de Demarcació de Costes de la Subdelegació de Govern a València, Javier Estevan, junt amb tècnics d’este organisme han traslladat a l’Ajuntament de Tavernes de la Valldigna en la reunió que han mantingut les dues administracions. Una cita a la qual han acudit en representació del Consistori l’alcaldessa Lara Romero, i els tinents alcalde Josep Llàcer, Zeus Grau i Juan Bautista Talens, a més de tècnics municipals i el president de l’associació SOS Platja Tavernes, Ximo Vercher.

L’alcaldessa Lara Romero ha assenyalat que en les últimes dècades “hem deixat d’acumular sediments i àrids de manera natural i eixa necessitat s’ha de pal·liar amb una gran aportació fins que s’execute l’obra de regeneració definitiva, un projecte pressupostat en més de 20 milions d’euros pel Govern d’Espanya”.

Durant la reunió entre les dues parts, també s’han abordat altres preocupacions de l’Ajuntament de Tavernes i dels veïns i veïnes com és la situació actual en què es troba del projecte de regeneració i el ‘deslinde’ de la primera línia de platja. Respecte a la possible delimitació de la franja marítima i davant de la realitat de la nova situació després de la sentència del Tribunal Suprem, l’alcaldessa Lara Romero ha explicat que la decisió de la justícia “pot obrir una nova situació per a Tavernes de la Valldigna, però des de Demarcació de Costes ens han dit que no hi ha res concret, ja que l’expedient del ‘deslinde’ continua en vigor, i hem de ser prudents. Per este motiu, continuem treballant amb les al·legacions que presentarem des de l’Ajuntament amb la finalitat de parar el ‘deslinde’ que no té cap sentit”.

Per a l’alcaldessa Lara Romero “és incongruent” que es tramite en paral·lel el projecte de regeneració i el ‘deslinde’. “D’una banda, va endavant el projecte que tornarà la platja a la situació dels anys 60 i, d’altra banda, es marca una línia imaginària que poc tindrà a veure amb la nova realitat”.

Articles relacionats