20.7 C
Gandia
Dimecres, 22 març, 2023

L’ALQUERIA DE LA COMTESSA INSTAL·LA UN PUNT DE RECÀRREGA PER A VEHICLES ELÈCTRICS

.

 

L’ajuntament de l’Alqueria de la Comtessa ha instal·lat un punt de recàrrega per a vehicles elèctrics de 22 kW amb l’ajuda de la subvenció de L’Institut Valencià de Competitivitat Empresarial (IVACE), una entitat de dret públic integrada al sector públic instrumental de la Generalitat.

Concretament s’ha instal·lat en el carrer Camí Molí. Aquests punts de recàrrega són necessaris per a efectuar la connexió del vehicle elèctric a la instal·lació elèctrica fixa, necessària per a la realització i gestió de la càrrega de les bateries. El cost d’aquesta infraestructura ha sigut de 10.075,21 euros, dels quals IVACE ha subvencionat 6.759,20 euros

Segons les estimacions d’IVACE Energia, l’estalvi econòmic anual elèctric respecte a un vehicle que utilitza combustible convencional està entorn del 60%. Així doncs, amb 2,5 euros, un vehicle elèctric recorre 100 km, i si la recàrrega es realitza en horari nocturn, es redueix a un euro. Recórrer aquesta mateixa distància amb gasoil suposa un cost econòmic de 5,5 euros aproximadament.

Per a l’alcalde Voro Femenia “aquesta inversió permet la modernització d’infraestructures de la nostra localitat. Es pretén facilitar la transició a un nou tipus de mobilitat més sostenible en la qual adquireixen protagonisme les formes de transport no dependents dels derivats del petroli”.

Articles relacionats