23.2 C
Gandia
Dijous, 8 juny, 2023

L’Alqueria de la Comtessa fa compost amb més de 400 m³ de restes de poda

Molts Ajuntaments acumulen les restes de poda durant anys en parcel·les o busquen un gestor de transport quan a la comarca encara no hi ha planta de reciclatge per destinar-ho.

L’Ajuntament de l’Alqueria ha sigut la primera dels Ajuntaments menuts que ha solucionat el problema acumulat durant anys. Aquesta setmana ha llogat el servei d’una trituradora de grans dimensions a l’empresa CADERSA i ha posat fi a uns 400 m³ de restes de poda que es transformaran en compost per als jardins de la població.

Les restes de poda que els serveis municipals generen en els municipis han acabat per convertir-se en un problema. La impossibilitat legal de cremar durant el període estival s’ajunta a l’excés de feina de les brigades i les molèsties que el fum genera en els veïns.

Alguns Ajuntaments opten acumular les restes d’anys en alguna parcel·la esperant alguna solució miraculosa o simplement deixant el tema per resoldre. Així el problema va creixent amb el perill de què la parcel·la acabe sent un reclam per a qualsevol veí que prescindint del servei gratuït i bonificat de l’ecoparc acaba tirant qualsevol trasto.

L’altra solució és contractar amb un gestor de transport de residus que recull amb contenidors les restes però ¿on van? A la comarca no hi ha cap planta actualment de residus verds.

La finalitat de l’ajuntament és triturar i escampar als mateixos jardins on es convertiran en humus per a les plantes i arbres.

El cas dels particulars és diferent i està perfectament solucionat donat que poden anar a qualsevol ecoparc de les 5 comarques del Consorci i  dipositar fins a 1500 kg al mes.

Articles relacionats