11.6 C
Gandia
Dimecres, 6 desembre, 2023

L’alcalde de Beniflà nega un local a la banda per a un concert per no haver-lo sol·licitat per escrit

L’alcalde de Beniflà, David Ribas (PSPV), ha estat estricte a l’hora d’aplicar la Llei de Procediment. L’agrupació musical Sant Jaume de Beniflà no ha pogut realitzar este diumenge el seu concert emmarcat en la campanya institucional de la Generalitat i la Federació de Societats Musicals per commemorar els 600 anys de la Generalitat, degut a la negativa de l’alcalde a obrir el local municipal perquè la petició no es va fer per escrit. 
Els membres de l’agrupació musical i simpatitzants s’han mostrat en un comunicat “totalment consternats amb l’alcalde”  per negar i no autoritzar-los l’entrada al local on teneien previst realitzar el concert, de titularitat municipal, i on fan habitualment els assatjos i concerts.

Un defecte en la forma de sol·licitar la utilització del local ha servit de motiu per denegar el local. L’agrupació musical reconeix la seua errada a l’hora de demanar el pertinent permís d’ús per escrit, “però no entenem que no es puga realitzar una activitat cultural per a tot el poble de Beniflà per aquest motiu”.
Des del moment que se’ls comunica que tenien denegat l’accés al local, han buscat un local alternatiu per cel.lebrar el concert, però tot el seu instrumental el tenien dins del local municipal, pel que han 
intentat contactar telefònicament amb l’alcalde per demanar-li permís per accedir si més no per
agafar l’instrumental i realitzar el concert. No podent comunicar-se amb ell s’han posat en contacte amb la primera tinent d’alcaldia, Natàlia Boscà, i amb el regidor de Festes, José Segura, per comunicar-los la situació. Aquests últims, no obstant, els han transmés que el protocol el marca el propi alcalde i no podien autoritzar l’accés al local. Com que l’alcalde els havia informat que no tenia notificat per escrit la sol.licitud d’ús del local, no podien fer res, ni tan sols obrir-los per agafar l’instrumental.
“No volíem crear cap situació conflictiva amb l’ajuntament de Beniflà, només volíem fer el que ens
tocava fer, que era el nostre concert i no l’hem pogut fer. Ens dol que la música i la cultura del poble de Beniflà no es fomente com cal i que els veïns hagen de sofrir aquestes situacions tant desagradables. Ens dol encara més ser l’única banda de tota la Comunitat Valenciana que no ha pogut realitzar aquest concert quan estava previst”. L’agrupació confia en poder oferir el concert la pròxima setmana.

 

Articles relacionats