9.7 C
Gandia
Dissabte, 4 febrer, 2023

L’adhesió a la Xarxa Estatal d’instal·lacions de Trail Running de Gandia comporta la promoció de Turisme Esportiu

– Gandia s’incorpora a la Xarxa Estatal d’Instal·lacions Permanents de Trail Running

 

La regidora delegada d’Esports, Lydia Morant ha informat aquest matí que Gandia s’incorpora a la Xarxa Estatal d’Instal·lacions Permanents de Trail Running.


En aquest moment són 17 els municipis que integren la xarxa, l’objectiu de la qual és que cada província d’Espanya compte amb una ciutat de referència per a aquesta pràctica esportiva. La iniciativa ha sigut impulsada per la Reial Federació Espanyola d’Atletisme amb l’objectiu de garantir una pràctica segura del Trail Running, desenvolupada de manera sostenible i protegint els espais naturals.

Morant ha explicat que per a Gandia l’adhesió a aquesta xarxa “suposa un al·licient perquè més persones s’acosten a la nostra ciutat utilitzant l’excusa de la pràctica del trail running“.

En aquests moments, des del departament d’Esports s’està treballant en el disseny dels tres circuits que es posaran en marxa. Un serà de dificultat baixa i circularà per la marjal, un altre tindrà un recorregut de dificultat mitjana i tindrà com a element principal el castell de Bairén, i el tercer i més difícil seria un circuit d’uns 15 km pel Mondúver.

“Amb aquestes rutes pretenem posar també en valor els recursos naturals i patrimonials que tenim i perquè se’ns associe cada vegada més com un destí de referència en la pràctica esportiva” finalitzà.

Fotografia Àlex Oltra

Articles relacionats