10.8 C
Gandia
Dissabte, 26 novembre, 2022

Labora obri el termini perquè les entitats locals sol·liciten les ajudes de Avalem Experiència

– Labora obri el termini perquè les entitats locals sol·liciten les ajudes de Avalem Experiència per a contractar a més de 1.000 persones desocupades

– Labora subvenciona els costos salarials de les persones contractades per les entitats

– Quan es realitze la selecció, les persones interessades no hauran de realitzar cap tràmit, només estar inscrites com a aturades en Labora

La Conselleria d’Economia Sostenible, a través de Labora, ha obert el termini perquè les entitats sol·liciten les ajudes de Avalem Experiència (EMCORP), que els permetrà contractar a més de 1.000 persones desocupades a partir de 30 anys.

Les subvencions es poden sol·licitar des d’aquest dimarts en la pàgina web de Labora (consultar ací) i formen part del pla Avalem Experiència, que posa el focus a facilitar la inserció de les persones desocupades majors de 30 anys i principalment les que porten més temps en atur.

Labora destinarà a aquest programa un total de 18,6 milions d’euros, una quantitat que permetrà arribar a totes les entitats locals que la sol·liciten i que beneficiarà al voltant de 1.300 persones desocupades inscrites en el Servei Valencià d’Ocupació i Formació.

L’import de les subvencions per cada entitat local un mínim de 17.000 euros i es destinarà al finançament dels costos salarials i la cotització a la Seguretat Social de les persones contractades. Els contractes han de tindre una duració de, almenys, sis mesos a jornada completa.

Les persones participants en aquest programa seran seleccionades per sondeig entre les inscrites com a demandants d’ocupació en els Espai Labora dels municipis corresponents. En aquestes seleccions tindran prioritat aquelles persones que no estiguen percebent prestacions o subsidis per desocupació.

Les corporacions locals interessades a percebre les ajudes han de presentar la seua sol·licitud de manera telemàtica a través de l’apartat de subvencions de la web de Labora. El termini de presentació de sol·licituds és quinze dies des de l’endemà de la publicació de l’extracte de la resolució en el Diari Oficial de la Generalitat Valenciana. La notificació de les resolucions i actes de tràmit es duran a terme a través de la seu electrònica de la Generalitat.

Un dels grans reptes de Labora és prioritzar actuacions per als col·lectius més vulnerables i amb més dificultats d’inserció. En aquest sentit, s’emmarca tant aquest programa com Avalem Joves.

L’objectiu d’aquest pla és donar resposta a la situació d’emergència social que suposa l’elevada taxa de desocupació especialment en els grups de majors de 45 anys i en les persones que fa més de 12 mesos que estan desocupades. En concret, la Conselleria d’Economia estima que el públic objectiu d’aquest programa d’incentiu a l’ocupació és de 190.600 persones.

Avalem Experiència

Avalem Experiència s’articula entorn de quatre línies estratègiques d’actuació. La primera se centra en l’àmbit de la formació per a actualitzar la qualificació professional i, d’aquesta manera, permetre el retorn a l’ocupació. Mitjançant un pla de xoc s’oferirà atenció personalitzada i centrada en les necessitats formatives de cada participant, així com en els requeriments del mercat de treball.

En segon lloc, ‘Avalem Experiència’ donarà suport a les iniciatives d’emprenedoria i el treball autònom identificant nínxols de mercat per al desenvolupament de projectes empresarials viables i oferint assessorament especialitzat per a plans de negoci, que es complementarà amb accions d’acompanyament a persones emprenedores.

Un tercer eix del programa es dedicarà a l’orientació, intermediació i cerca d’ocupació mitjançant un itinerari personalitzat per a cada persona beneficiària, que es compondrà d’activitats com a entrevistes o xarrades de motivació i que comptarà amb la supervisió d’un tutor o tutora.

Finalment, la quarta línia d’actuació es focalitzarà en el suport a la contractació, concedint ajudes per a fomentar contractes de persones majors de 30 anys i que contribuïsquen a la conciliació personal, familiar i laboral, així com a la igualtat entre dones i homes o a l’estabilitat en el treball.

Articles relacionats