14.2 C
Gandia
Dissabte, 2 desembre, 2023

La Mostra de Cinema Educatiu reuneix a Tavernes els col·legis i instituts de la Valldigna

02
La 7ª Mostra Internacional de Cinema Educatiu ha reunit en la Casa de la Cultura de Tavernes a diferents col•legis i instituts de la Valldigna, que han mostrat públicament els seus curtmetratges. Els alumnes integrants de la Musiescola han ofert un concert de benvinguda en l’última jornada, i la Fundació Integra Valldigna ha col•laborat en la organització de l’esdeveniment.

Dijous s’ha clausurat la Mostra, de la qual Tavernes ha sigut una de les seus, amb gran èxit i acceptació entre els participants. La Casa de la Cultura ha acollit quatre dies de projeccions cinematogràfiques i activitats lúdiques per als alumnes de les escoles del municipi valler, i també de Benifairó i Simat. En l’actual edició, baix el lema Cap al seté somni, els alumnes dels diferents col·legis i instituts de la Valldigna han presentat públicament els seus curtmetratges davant la resta de la comunitat educativa.

En esta edició del MICE han participat els CEIPS Magraner, Alfàndec, Sant Miquel i Divina Aurora, els IES la Valldigna i Jaume II el Just, de Tavernes, el CEIP Jaume II, de Benifairó, i el CEIP Valldigna, de Simat. En l’últim dia de projeccions, l’actuació de la Musiescola ha obert la jornada amb una representació musical d’una mascletada i diverses cançons cantades que han amenitzat els instants previs a la projecció de la versió original, subtitulada en valencià, del film alemany Els grans de pebre i la maledicció del rei negre , i la resta de curtmetratges escolars. A més, els membres de la fundació Integra Valldigna han ajudat en l’organització i coordinació de la 7a MICE perquè resultara tot un èxit.

Cal recordar que la MICE és una mostra de cinema educatiu d’àmbit internacional per a xiquets, joves, professorat i públic en general, amb pel·lícules realitzades per alumnes dins d’entorns d’aprenentatge.

La regidora d’Educació, Bea Ferreres, ha mostrat la seua satisfacció “per la implicació que ha mostrat la comunitat educativa de Tavernes i de la Valldigna, de la fundació Integra Valldigna, de la Musiescola i dels organitzadors de la MICE en esta edició, que ha finalitzat amb una alta participació i un èxit rotund”.

Articles relacionats