18.6 C
Gandia
Diumenge, 25 febrer, 2024

LA JUTGE CITA COM INVESTIGATS A JOSÉ MANUEL PRIETO I VICENT MASCARELL PER ANUL·LAR EL NOMENAMENT DEL CAP D’URBANISME

Un regidor del govern de Gandia, José Manuel Prieto; l’exresponsable de Recursos Humans, Vicent Mascarell, i el secretari municipal hauran de declarar en un jutjat en relació al nomenament del cap de l’àrea d’Urbanisme, segons una resolució judicial que ha donat a conèixer el PP, i que té el seu origen en la denúncia interposada per u funcionari municipal contra en el procés de provisió de la direcció d’àrea d’Urbanisme.

Un dels implicats, e regidor delegat d’Administració, Modernització i Govern obert, Jose Manuel Prieto, ha valorat aquest dimecres l’auto judicial i ha declarat que “resulta curiós, mentre els implicats en l’assumpte no tenim encara l’auto judicial, siga el grup municipal del PP el que fa una roda de premsa per anunciar-lo. Un procés en el qual ni tan sols és part”.

 La titular del Jutjat de Gandia ha admès a tràmit la querella presentada per José Santatecla, un alt funcionari aspirant a la plaça, per una presumpta prevaricació contra el secretari general de l’Ajuntament de Gandia, Lorenzo Pérez; contra el exresponsable de Recursos Humans, Vicent Mascarell, i contra l’actual edil d’aquest departament, José Manuel Prieto. 

L’origen del conflicte és la convocatòria de la plaça de cap d’àrea del Departament d’Urbanisme de l’Ajuntament de Gandia iniciada l’any 2014, i que el denunciant considera que hauria d’haver-se resolt al seu favor des de mitjan 2015, tal com va dictaminar la Comissió de Valoració. No obstant, acusa als tres querellat d’aplicar diverses maniobres dilatòries amb sol·licitud d’informes, fins que José Manuel  Prieto va signar una resolució que suspenia el procés i el retornava als seu punt d’inici. Prèviament altre dels aspirants havia presentat al·legacions. 

José Manuel Prieto ha recordat que es tracta d’un expedient que es va iniciar en la passada legislatura. Un expedient llarg i confús que ha passat per ple municipal i que ha tingut una tramitació molt llarga i que encara continua obert per a la provisió de la direcció d’àrea d’Urbanisme. “Qui és la mà que meneja el bressol en aquesta història en l’expedient i sobretot en l’acció judicial posterior que sembla implica a dos regidors municipals i al secretari Municipal de l’Ajuntament?” s’ha preguntat Prieto, qui afegia que “encara no hem rebut cap comunicació”.

En segon lloc Prieto ha qüestionat l’interés del grup municipal del Partit Popular en aquest procés. Referent a això Prieto ha apuntat dos motius: “el primer és passejar-nos pels jutjats. Un lloc que és el seu hàbitat i que els encanta. Però no és el nostre lloc i ací no ens van a trobar perquè no és el nostre lloc. En aquest expedient i en tots els que ha treballat aquesta corporació hem actuat sempre amb els informes de legalitat dels tècnics. En aquest cas comptem amb els informes de l’assessoria jurídica de l’ajuntament que ens han dit per on havíem d’anar i hem procedit a partir del que ens han notificat Assessoria Jurídica. No només per no ser part en un expedient molt complicat i que té una instrucció molt extensa sinó per haver de resoldre una qüestió heretada i enverinada d’una cosa que es pot qualificar d’un veritable empastre. Un expedient que hem hagut de resoldre a partir dels informes dels tècnics”.

Finalment, l’edil ha valorat l’actuació dels populars de hui afirmant que “els fets de hui demostren la persecució política que està realitzant contra un govern que, a diferència del que ells feien, seguix demostrant la seua responsabilitat en treballar sempre basant-se en els informes tècnics”.

Segons el PP, tots els citats a declarat ho han estat com investigats (abans imputats), per un presumpte delicte de prevaricació.

Així es desprèn de la resolució del Jutjat d’Instrucció número 3 de Gandia, on la jutge requereix de la citació de tots dos, per a esclarir un presumpte delicte de prevaricació, en via penal.

El regidor del PP Vicent Gregori ha recordat breument els antecedents que obren sobre la causa, assenyalant que el procés per a la provisió de la Prefectura d’Àrea en litigi, disposava de tots els informes i d’una sentència, que avalaven tant les bases, com l’adjudicació definitiva de la mateixa, a l’empleat públic que va resultar guanyador d’aquest concurs públic.
Produït el canvi de govern, tant Vicent Mascarell en un primer moment mentre dirigia l’Àrea de Recursos Humans, com posteriorment José Manuel Prieto quan va assumir l’àrea, van començar la ralentització del procés, sol·licitant nous informes i conduint el procediment administratiu per la via de retrotraure a l’inici, el procés de provisió de la plaça.

“Evidentment, hi ha una significació política, doncs aquesta maniobra, més la de revocar a l’anterior alcalde o forçar l’abstenció de Guillermo Barber en el Ple, solament buscava l’objectiu polític d’afavorir a un funcionari que s’ha significat per la causa socialista, tenint en compte que ara mateix, està en la Presidència de la Generalitat. Tot açò, en perjudici del funcionari guanyador que va interposar la present querella penal”, afirma Gregori.

El portaveu adjunt del Grup Municipal Popular, Vicent Gregori ha recordat que “aquest govern que donava lliçons i expedia carnets de bon i mal polític, en tan sol un any es troba amb fins a tres grans fronts judicials penals oberts. La meitat del govern es troba ara mateix imputat i açò no és res bo per a imatge de Gandia”.

Gregori també ha recordat, en clara referència al portaveu socialista: “Caminava demanant la dimissió de tot el món. Nosaltres no som iguals, no la demanarem. Supose que ell obrarà en conseqüència, més que gens per coherència política”.

El Grup Municipal Popular considera necessari que “el govern de Diana Morant assumisca responsabilitats, ja que juntament amb el Cas dels assalts als despatxos, el Cas Roís de Corella i el present cas, al govern se li acumulen les imputacions i no ofereixen la imatge impoluta de la qual han vingut fent gala, més tenint en compte que solament porten un any de govern”.

 

Articles relacionats