13.2 C
Gandia
Diumenge, 3 desembre, 2023

La Junta de Govern de Gandia celebrada telemàticament atorga més de 220.000 € a col·lectius socials

· La Generalitat Valenciana concedeix mitjançant el Fons de Cooperació Municipal 407.886 € que seran destinats a solucionar les urgències provocades per l’emergència sanitària

L’Ajuntament de Gandia va celebrar ahir la primera Junta de Govern telemàtica de la seua història. La trobada es va produir de forma telemàtica donada la situació excepcional i la necessitat de garantir el dret a la salut dels treballadors i responsables municipals utilitzant mitjans electrònics vàlids a què fa referència l’article 17 de la Llei 40/2015 de Règim Jurídic de l’Sector públic.

Una reunió on s’ha volgut destacar una circular que s’ha aprovat i que té com a objectiu agilitzar el tràmit de les subvencions a col·lectius per accelerar la seua concessió, el que repercutirà en què les entitats tinguen la liquiditat necessària per a afrontar les seues obligacions i funcionament.

També s’ha donat compte dels múltiples decrets signats des d’alcaldia durant l’últim mes per afrontar les diverses situacions provocades per la COVID-19 i la posterior posada en marxa de l’estat d’alarma.

Un altre aspecte que ha estat valorat positivament són els 400.000 € que la Generalitat Valenciana ha concedit a Gandia dins el Fons de Cooperació Municipal i que el consistori podrà utilitzar per pal·liar els efectes de la crisi sanitària provocada pel coronavirus.

Durant la trobada s’ha acordat la concessió de diverses subvencions per valor de més de 220.000 € a entitats socials que durant aquests dies de confinament estan realitzant una encomiable tasca en els seus corresponents àmbits.

S’han adjudicat subvencions directes a:

Càritas (45.000 €)

Creu Roja Gandia (45.000 €)

Associació de persones Sordes de Gandia “La Safor” (25.000 €)

Associació Jazrael (30.000 €)

Associació Mosaic (25.000 €)

AFA la Safor (6,750 €)

Associació Cultural Midrasnhic (3.750 €)

Associació Minusvàlids Físics Gandia (11.250 €)

Associació Parkinson Gandia Safor (16.375 €)

Aquesta primera Junta de Govern telemàtica de la història de la ciutat ha estat valorada pel Vicealcalde, Josep Alandete i el coportaveu de Govern, Jose Manuel Prieto de manera positiva.

Josep Alandete ha declarat que “des del minut un de la declaració de l’estat d’alarma, hem estat treballant, cadascú des del seu lloc, per intentar resoldre totes les necessitats dels ciutadans tenint en compte que la salut és la nostra prioritat. A més, ens hem estat preparant per a reprendre el pols de la ciutat” i ha volgut destacar el treball realitzat per part de tots els treballadors municipals i l’activitat imprescindible que realitzen els col·lectius socials de la ciutat. “La seua implicació i treball constant és un exemple per fer que tots siguem millors cada dia”.

Per la seua banda, Jose Manuel Prieto ha explicat que aquesta Junta va donar va recopilar totes les decisions que s’han pres des de l’inici de l’emergència sanitària del coronavirus no només en l’àmbit administratiu sinó que també ho ha fet a la xarxa de protecció i d’assistència que està garantint l’Ajuntament de Gandia a moltes famílies de la ciutat. “Hem agilitzat la concessió d’ajudes facilitant la justificació de les subvencions per a garantir que la xarxa de protecció que actua en companyia de l’ajuntament està al servei diari de les persones. Per això, ahir vam concedir més de 220.000 € en subvencions socials que incrementen en alguns casos les seues quanties com són les de Creu Roja o els Franciscans” va declarar Prieto qui ha explicat que el pagament d’aquestes subvencions serà immediat.

Finalment i sobre l’aportació de la Generalitat Valenciana a través del Fons de Cooperació Municipal, el regidor ha declarat que “els ajuntaments som les institucions amb un contacte més directe amb els ciutadans i per això s’augmenta la quantitat que ens aporta el govern autonòmic perquè aquests recursos els puguem destinar a les prioritats urgents que ara tenim”.

Articles relacionats