15.7 C
Gandia
Dilluns, 27 març, 2023

La Guàrdia Civil d’Oliva sol·licita  precaució enfront de furts comesos en habitatges

– La Guàrdia Civil d’Oliva està investigant diversos delictes de furt comesos en habitatges les víctimes dels quals solen ser persones d’avançada edat.

El modus operandi consisteix principalment en l’“engany”, truquen a la porta dels domicilis de persones d’avançada edat que solen viure soles, manifestant ser personal dels serveis socials de l’Ajuntament, ser amics d’algun familiar, preguntar per la ubicació d’algun lloc o establiment (centre de salut, ajuntament, etc.), o simplement demanar un got d’aigua, tot això amb la finalitat d’aconseguir l’accés a l’habitatge i una vegada dins d’aquesta, entretenen a la víctima amb l’objectiu de sostraure els diners i objectes de valor.

Els suposats autors generalment actuen entre les 19.00 i les 21.00 hores, no descartant-se que pogueren fer-ho en altres franges horàries.

Solen ser dues persones, un home alt i de complexió prima i una dona més baixa i de similar complexió.

És pel que se sol·licita la col·laboració ciutadana i se sol·licita la màxima precaució, es recomana que no òbriguen la porta a persones desconegudes, i en cas de qualsevol dubte, abans de permetre’ls l’entrada, es posen en contacte amb la Guàrdia Civil d’Oliva (062) o amb la Policia Local del seu municipi, de tal manera que puguen realitzar-se les comprovacions necessàries.

Articles relacionats