LA GENERALITAT AMPLIA EL TERMINI PER A SOL·LICITAR LES AJUDES CONTRA LA POBRESA ENERGÈTICA

El regidor de Responsabilitat Social de Gandia, Nahuel González, ha informat de la decisió dela Conselleria d’Habitatge, Obres Públiques i Vertebració del Territori de la Generalitat d’allargar un mes, fins al 30 d’abril pròxim, el termini per acollir-se a les ajudes per a evitar la pobresa energètica en llars en risc d’exclusió social. És a dir, amb avisos de tallament de subministrament elèctric, gas o d’aigua i amb ingressos per sota del salari mínim interprofessional.

Així, durant el mes d’abril, totes les persones interessades a acollir-se a les ajudes, amb caràcter retroactiu fins a octubre de 2015, hauran de dirigir-se al centre social del seu barri. Ompliran un formulari i adjuntaran les factures impagades. El consistori, que és qui avança els diners de la Generalitat, es posarà en contacte amb les empreses subministradores, les quals anul•laran el procés de tall de llum i aigua. “Som conscients que el procés burocràtic és dificultós, però també cal entendre que és la primera vegada que es realitza i esperem que es millore el procediment”.
Com ha informat González, fins ara ja s’han acollit a les ajudes 30 famílies de la nostra ciutat, a les quals se’ls ha abonat al voltant de 90 factures, entre 7.000 i 8.000 € que la Generalitat retornarà a l’Ajuntament al llarg de 2016. “Esperem que durant les pròximes setmanes siguen moltes més les persones que puguen beneficiar-se de les ajudes. L’ajornament del termini és una magnífica notícia i demostra la preocupació de la Generalitat, per primera vegada, cap a les persones més necessitades”.
El regidor de Més Gandia ha anunciat que durant 2016 l’administració autonòmica traurà noves ajudes dirigides al lloguer, per tal d’evitar que cap família siga desnonada de la seua llar.

Et Pot Interessar