18.1 C
Gandia
Divendres, 24 maig, 2024

La Federació de Falles de Gandia cancel·la el deute amb la Diputació de València

La Federació de Falles (FdF) ha informat que el deute de quasi 50.000 € que tenia amb l’ens provincial, derivat del pagament de l’IBI endarrerit ha quedat cancel·lat aquesta setmana.
Aquesta quantitat va ser reclamada a l’estiu de 2017 i amb caràcter retroactiu.

El president de la Federació de Falles Telmo Gadea, ja va indicar en el seu dia que era una despesa importantíssima i de difícil pagament; es va tindre clar des d’aleshores que aquest import, corresponent als impostos del Museu Faller, propietat de les 23 comissions falleres, en cap cas podria ser satisfet a força de repercutir-ho directament a les falles.

“Teníem clar que la solució no depenia de repercutir, amb una derrama, aquest pagament a les mateixes falles. La difícil economia d’alguna d’elles ho feia inviable*”, va manifestar en el seu dia el president. “En la FdF estem per a buscar solucions als problemes, i no derivar-los. Encara que, certament, aquest pagament era cosa de tots com a propietaris del Museu. El compromís que vam agafar fa dos anys era que solucionaríem la situació, sense demanar ni un euro a les comissions: i així ha estat”.

El pagament del tribut s’ha realitzat amb els recursos propis de la federació, a una subvenció atorgada per la presidència de la generalitat, i amb la col·laboració de l’ajuntament de Gandia. Gadea indica que” la predisposició de l’ajuntament ha estat aquí des del primer dia. El paper del regidor de falles, José Manuel Prieto, ha
resultat fonamental: sense la seua mediació, no haguera estat possible. Al mateix temps l’executiva de la FdF ha treballat de valent per tal d’escometre una important part del pagament. Al final, allò que és important, és que les falles no són deutores, i que s’ha pogut aconseguir una comesa força difícil, sense haver de demanar res a les falles i no castigar la seua, de vegades, maltreta economia.

Amb aquesta acció la FdF està al dia de pagament d’impostos i no té cap deute pendent amb cap administració.

Articles relacionats