La factoria audiovisual del Campus de Gandia de la UPV col·lecciona guardons

‘El desentierro’, opera prima dirigida per Nacho Ruipérez, titulat en Comunicació Audiovisual per la Universitat Politècnica de València (Campus de Gandia), ha sigut la gran triumfadora dels Premis de l’Audiovisual Valencià, guardons d’àmbit autonòmic que s’han lliurat en una gal·la en el Teatre Principal d’Alacant. ‘El desentierro’ ha obtingut el premi a la millor pel·lícula, millor director (Nacho Ruipérez, a la imatge de la dreta) i millor guió (Nacho Ruipérez i Mario Fernández Alonso). També ha obtingut premis en les categories tècniques: millor muntatge (Teresa Font), millor direcció artística (Abdón Alcañiz, imatge de l’esquerra) i millor direcció de producció (Marifé De Rueda). 
Abdón Alcañiz, director d’art amb una reconeguda carrera professional, és titulat en Comunicació Audiovisual per la Universitat Politècnica de València; també ho són Pablo Martínez, integrant del premiat equip de muntatge de la pel·lícula (encapçalat per Teresa Font) i Mari Carmen Redondo, responsable de l’equip de figuració. Este és el motiu pel qual molta de la figuració de la pel·lícula l’hagen realitzat estudiants i personal del Campus de Gandia de la Universitat Politècnica de València. 
La pel·lícula ‘El desentierro’, ara en els cinemes, és un thriller rodat íntegrament a València, però amb vocació internacional, ja que s’aborden temes com la pèrdua de la identitat i la cerca de la veritat, amb el paisatge de la marjal i la corrupció política de fons. Compta entre els seus actors amb noms de primer nivell nacional i internacional, com ara Michel Noher, Leonardo Sbaraglia, Jan Cornet, Jelena Jovanova o Ana Torrent. 
Nacho Ruipérez està satisfet del resultat que està obtenint la pel·lícula en la taquilla: ‘El boca a boca està funcionant’, afirma
Segons Nacho Ruipérez, la seua opera cosina té molt de la Universitat Politècnica de València i del Campus de Gandia. «Allí va ser on vaig donar els meus primers passos i vaig conèixer a persones amb les quals compartia la passió per l’audiovisual, que ara són grans professionals i amb els quals seguisc treballant i aprenent». Nacho Ruipérez és realitzador, actor, guionista, director d’art i dissenyador gràfic. Després de finalitzar els seus estudis de Comunicació Audiovisual a Gandia va realitzar en la UPV el Màster en Guió de Cinema i el Màster en Postproducció Digital. A la seua dilatada i premiada carrera audiovisual s’uneix una intensa activitat professional en el món del teatre; actualment és també professor de guió en el Màster d’Animació de la UPV.
Abdón Alcañiz, company de promoció de Comunicació Audiovisual de Nacho Ruipérez, ha col·laborat amb ell en nombrosos projectes, com el curtmetratge ‘La victòria d’Úrsula’ (2011). Durant la seua ja llarga carrera, Alcañíz ha treballat en la sèrie ‘La Casa de Papel’, de Atresmedia (ara de Netflix) primera sèrie espanyola a guanyar un Emmy internacional; en la pel·lícula ‘Un monstruo viene a verme’ (J.A. Baiona, 2016) o en ‘El amor no es lo que era’ (Gabi Ochoa, 2013), entre molts altres projectes. Abdón Alcañiz es troba treballant en aquests moments fora d’Espanya per a ‘La Casa de Papel’ i està molt agraït pel reconeixement en la seua terra. «Sempre és molt bonic que a casa se’t reconega», afirma. 
Els Premis a l’Audiovisual Valencià han sigut organitzats des de la Conselleria d’Educació, Recerca, Cultura i Esport, a través de l’InstitutValencià de Cultura.

 

Et Pot Interessar