26.6 C
Gandia
Dimarts, 5 juliol, 2022

Ja està obert el pàrquing situat davant del col·legi Gregori Maians amb 184 placess

· Els treballs han comptat amb un pressupost de 170.000 € i han permés l’asfaltat del solar així com la instal·lació d’il·luminació i millora dels accessos.

· La nova instal·lació compta amb 184 places delimitades i reserva espais per a persones amb mobilitat reduïda

AO 2843 copiaL’alcaldessa de Gandia, Diana Morant; el vicealcalde, Josep Alandete; el president de la Junta de Districte de Corea, Jose Manuel Prieto; el regidor delegat de serveis bàsics, Miguel Ángel Picornell; acompanyats per altres membres de la corporació municipal i el president de l’Associació de Veïns de Corea, Alfonso Rufat, han visitat aquest matí el pàrquing municipal situat davant del col·legi Gregori Maians que aquest mateix matí ha obert les seues portes.

La darrera Junta de Govern de la passada legislatura va aprovar la compra de la campa per al posterior condicionament. Els treballs han consistit en l’anivellament dels terrenys, asfaltat, millora dels accessos així com instal·lació d’il·luminació Led. Aquesta actuació s’emmarca dins del Pla de Vials d’aquest any i ha comptat amb un pressupost de 170.000 € als quals cal afegir els 1,2 milions d’euros del cost de l’adquisició del solar.

Tal com ha explicat Diana Morant, el pàrquing comptarà amb 184 places d’estacionament. “Es tracta d’un pàrquing dissuasiu, un pàrquing que està situat a prop les principals zones de vianants de la ciutat amb el que pretenem que la gent estacione ací i es desplace a peu al centre amb el qual disminuïm el trànsit” “Gandia ja disposa d’un nombre important de places d’estacionament a la zona però amb aquesta actuació, hem aconseguit augmentar la seua capacitat i evitar les molèsties i inconvenients que es produïen quan plovia”.

Creiem que és un pas més en la ciutat sostenible i amable que tots volem i que continuarà creixent en espais públics per als vianants però que no vol declarar-li la guerra als cotxes. La gent podrà utilitzar els pàrquings del Prado i de la plaça Tirant que tenen un molt bon peu, o utilitzar algunes d’aquestes places o les 30 noves que s’han instal·lat a la zona en l’avinguda dels Esports”.

AO 2904 copiaJose Manuel Prieto ha declarat que amb aquesta actuació se soluciona una llarga reivindicació veïnal. “És un tema que s’ha abordat en moltes Juntes de districte i hui posem fi a aquests inconvenients amb una dotació en condicions que augmenta les places d’estacionament gratuïtes a disposició d’un districte que compta amb molts veïns” i va explicar que en el futur, el consistori podrà realitzar un altre tipus d’usos dotacions en l’espai però sempre tenint en compte les places d’estacionament.

Per la seua banda, Josep Alandete va declarar que “aquesta infraestructura és també molt important per al veïnat del Centre Històric. Permetrà estacionar als veïns de la zona sud de barri i suposa un pas més en l’objectiu d’aconseguir una ciutat compacta, amable i que compte amb un urbanisme sostenible. Només queda dotar d’arbrat la zona, un aspecte que farem en breu” “Aquesta actuació es complementa amb els altres pàrquings ja existents i facilita l’accés a la zona comercial de centre de la ciutat”.

Finalment, Alfonso Rufat, ha mostrat la satisfacció de tots els membres de la Junta de Districte i dels veïns de Corea. “Era una actuació bàsica que ajudarà a millorar la circulació i els estacionaments de la barriada”.

Articles relacionats