GRANADOS LLIURAVA ELS DINERS EN METÀL·LIC AL SEU DESPATX DE CONSELLER

 

“Al voltant del Corte Inglés de Castellana tenia el despatx del seu lloc a la Comunitat de Madrid”, relata Trevor Langdon sobre Granados, llavors conseller de Transports nomenat per la presidenta de la Comunitat de Madrid, Esperanza Aguirre. Este mediador bancari situa entre 2003 i 2005 estos primers contactes amb l’exalcalde de Valdemoro i després ‘mà dreta’ d’Aguirre.

A l’any 2006 tanca Granados el seu compte en BNP Paribas, prosseguix Langdon, qui en 2013 avisarà l’exsecretari general del PP madrileny que la Fiscalia suïssa li estava investigant pels seus moviments opacs, uns moviments de diners que sempre feia en efectiu. “No havia empremta, per dir-ho així”, assenyala.

“Em vaig prendre molt seriosament el secret bancari, anaves a la presó si revelaves la identitat d’un tercer. Jo estava enmig de dos clients”, afegix sobre l’operatiu pel que s’ocultava els diners. Concretament, Langdon rebia els diners en metàl·lic a Espanya i realitzava una transferència per idèntica quantitat des d’un compte seu a Suïssa a un altre que tenia la clienta en aeste país. El mateix ocorria en el cas que es volguera disposar dels diners a Espanya.

Segons la seua confessió, estos diners es recollien en hotels o en el seu domicili al carrer Almagro de Madrid. També ho va arribar a recollir en una ocasió directament en una oficina que Marjaliza tenia prop de l’església dels Jerònims, darrere del Museu del Prado. “Hi va haver bastants operacions”, revela al jutge Velasco.

Et Pot Interessar