17.2 C
Gandia
Divendres, 19 abril, 2024

Gandia sol·licita ajudes per valor de 1 milió d’euros a LABORA

  • La Junta de Govern aprova sol·licituds d’ajudes a altres administracions per valor de més d’1 milió d’euros

El coportaveu de govern, Jose Manuel Prieto, i el regidor delegat de l’Àrea de Polítiques Econòmiques i Comerç, Ferran Martínez, han comparegut aquest matí en roda de premsa per informar dels diversos acords a què es va arribar ahir a la Junta de Govern.

Prieto ha recordat que ahir es va presentar el projecte dels pressupostos municipals que serà aprovat el pròxim dijous i que aquest document marcarà tot l’any. “Sempre hem dit que aquesta serà la legislatura de les inversions, però aquest any el pressupost comptarà amb dos eixos bàsics. D’una banda, treballarem per pal·liar els efectes de la pandèmia i que ningú es quede enrere i de l’altra, asseurem les bases des del govern municipal perquè tots els recursos siguen mobilitzats per ajudar els sectors productius. Utilitzarem els romanents de tresoreria obtinguts per gestionar bé els comptes per complementar tots els ajuts que ens arriben des d’altres administracions”.

Sobre els acords, el coportaveu ha anunciat que s’ha cursat una petició al LABORA Servei Valencià d’Ocupació i Formació per valor de 988.584,94 € per a la contractació de les persones desocupades majors de trenta anys en el marc del programa EMCORP. Queda pendent la convocatòria per a menors de 30 anys “En total, si sumem les previsions de l’EMCORP i el que ja hem anunciat que tindrem dins del programa Avalem Experiències, serà més d’un milió d’euros que utilitzarem per ajudar els més joves. Aquestes línies també es complementaran amb altres dirigides a persones amb més experiència.

Mentre dure aquesta pandèmia anem a travessar mesos difícils en l’econòmic i fins a aquest moment, l’ajuntament estarà del costat de tots els que ens necessiten. No ens cansarem de repetir-ho, utilitzarem totes les eines a la nostra disposició perquè ningú es quede enrere i generar noves oportunitats d’ocupació és dels assumptes que més ens ocupen i preocupen” va finalitzar Prieto.

Per la seva banda, Ferran Martínez ha explicat que, dins de les mesures adoptades pel govern municipal per ajudar els sectors productius i, tal com ja havia estat anunciat, es va aprovar, mentre duren les restriccions de la pandèmia, eliminar les taxes d’ocupació de via pública i les de sòl públic destinada als diferents mercats de Gandia.

Sobre els mercats ambulants, Martínez ha informat que s’ha sol·licitat a la Conselleria d’Economia Sostenible, Sectors Productius i Treball una ajuda de 50.000 € per equipar el mercat d’estiu de la platja amb un total de 20 casetes de fusta. “La nostra idea és equipar aquest mercat unificant la imatge i fent-lo més atractiu. A més, aquestes casetes les podrem traslladar durant l’hivern per a altres accions comercials a qualsevol altre punt de la ciutat” va explicar Martínez qui afegia que l’any pròxim se sol·licitarà una altra vegada l’ajuda fins a arribar a les 40 casetes.

Un altre dels punts aprovats està destinat a reforçar l’oficina de Consum Municipal s’ha sol·licitat un ajut de 7.900 € a l’OMIC.

D’altra banda, també s’ha donat carta de naturalesa a les modificacions i noves propostes de mercats de venda no sedentària. Unes mesures que ja s’apliquen i que entre altres aspectes, contemplen un calendari fix i que es consolida a les diferents barriades de la ciutat. Referent a això i sobre el mercat d’artesania que s’instal·la a la plaça de l’Escola Pia, l’edil ha avançat que en breu s’obrirà el procés perquè les persones interessades puguen sol·licitar una plaça del mercat.

Finalment, s’ha declarat festiu d’obertura autoritzada per al comerç el dia 11 d’abril.

Articles relacionats