27.7 C
Gandia
Dissabte, 30 setembre, 2023

Gandia serà ciutat pilot en un programa de platges intel·ligents

L’alcaldessa de Gandia, Diana Morant, va anunciar durant la celebració ahir de la II Gala del Turisme de Gandia al Museu Faller que la nostra ciutat ha estat escollida per l’Agència Valenciana de Turisme com l’únic municipi de la província de València on es posarà en marxa el programa pilot de platges intel·ligents de la Comunitat Valenciana.

Una iniciativa que implementarà sensors en platges per al mesurament d’indicadors mediambientals, els resultats permetran millorar la sostenibilitat ambiental de les mateixes i que serà dut a terme per la Universitat Politècnica València – Campus de Gandia i coordinat per Inva·tur, en el marc del Conveni entre l’Agència Valenciana del Turisme i la UPV.

Sobre l’anunci, l’alcaldessa de Gandia i màxima responsable de Turisme, Diana Morant ha destacat que “ens han triat, principalment, pels avenços que estem fent en matèria de gestió intel·ligent i perquè ens estem destacant entre altres ciutats“.

La II Gala de Turisme va comptar amb la presència del Cap d’Àrea de Competitivitat Turística de l’Agència Valenciana de Turisme, José Luis Wagner; la Diputada de Turisme, Pilar Moncho; el director general d’Esports, Josep Miquel Moya; el president de FAES, Rafa Juan; a més d’empresaris i polítics de Gandia i la comarca.

L’esdeveniment va servir per a reconéixer i fer valdre el treball per la qualitat que realitza el sector.

Es van atorgar tres premis a la trajectòria turística, innovació i / o aposta per la qualitat. Un guardó lliurat a aquelles empreses i entitats que han desenvolupat iniciatives empresarials o de dinamització de productes o aquelles que hagen destacat en la seua professió en pro del turisme.

En aquesta segona edició, van rebre el guardó al Palau Ducal de Borja, l’hotel Magic Villaluz i Trasmediterranea.

També es va reconéixer la tasca de la Setmana Santa de Gandia per la celebració del 43 Trobada Diocesana, i a ProduceMe per l’organització d’Escena Gandia. En tots dos casos es tracta d’esdeveniments i activitats que atrauen Gandia cada any milers de visitants.

D’altra banda, el Club Atletisme Safor, per l’organització de la 10K nocturna i l’empresa Tour Esport Events, pel IV Campionat Nacional de Dards Electrònics ‘Phoenix’ van veure reconeguda la seua tasca per l’impuls del turisme associat a esdeveniments esportius.

Finalment i amb caràcter extraordinari i a proposta de la presidència del Jurat, es va atorgar una Menció Especial al Museu Faller de Gandia per la seua contribució i aposta decidida pel turisme.

A més, van recollir distincions les empreses i organismes que durant el passat any han aconseguit el distintiu SICTED (Sistema Integral de Qualitat Turística Espanyola en Destinacions).

En el seu discurs als assistents, Diana Morant ha recordat que “tenim dos projectes en marxa que suposaran un revulsiu per al nostre turisme: la Casa dels Escriptors, a l’Alqueria del Duc, una iniciativa que ens recordarà que Gandia és la pàtria dels Clàssics i amb la qual començarem el turisme literari, i el Parc arqueològic del Castell del Bairén, que ens relatarà els orígens de la nostra ciutat” i va fer valdre la recent creació de la Càtedra de Turisme Intel·ligent juntament amb la UPV. “Una iniciativa a través de la qual es promouran iniciatives per facilitar la col·laboració entre el sector turístic i la universitat, així com la transferència de coneixements. I amb el Campus també estem desenvolupant el projecte europeu internacional Alter Eco, el qual pretén millorar l’equilibri entre l’atracció turística, com a font econòmica de creixement, i la conservació del model clàssic de la ciutat mediterrània, com a exemple de sostenibilitat“. “Els temps de l’ètica del turisme, l’honestedat, la responsabilitat social i la cordialitat han arribat per no anar-se’n mai. I amb aquests temps, Gandia evoluciona, igual que ho fa el nostre turisme, el qual no només avança, sinó que avança bé, segons ens marquen tots els indicadors socioeconòmics. Ens hem convertit en una ciutat referent en turisme de qualitat a la Comunitat Valenciana i estem liderant la desestacionalització. I tot això, gràcies a l’esforç del nostre sector turístic” va finalitzar Morant.

 

Articles relacionats