14.8 C
Gandia
Dilluns, 4 desembre, 2023

Gandia s’adhereix a la Xarxa de Destinacions Turístiques Intel·ligents

Gandia ha formalitzat la seua adhesió a la Xarxa de Destinacions Intel·ligents de ‘TurismeComunitat Valenciana’, que es gestiona a través de l’Institut Valencià de Tecnologies Turístiques (Invattur), segons ha informat l’alcaldessa, Diana Morant. Aquesta acció permetrà a Gandia disposar de les línies de subvenció i del suport tècnic per a treballar la metodologia com ho fa la Comunitat Valenciana, referent en l’Estat Espanyol en matèria d’intel·ligència turística. 
El director d’Intel·ligència Turística de ‘TurismeComunitat Valenciana’, Mario Villar, durant les jornades sobre el Pla Director de Turisme Intel·ligent celebrades recentment a Gandia, va reconéixer el “bon treball” que s’està fent en aquesta ciutat en matèria de turisme intel·ligent. 
L’alcaldessa de Gandia ha assenyalat que, actualment, “els municipis que volem ser competitius hem de sumar-nos al projecte de Turisme Intel·ligent. Estem treballant molt per a convertir-nos en una destinació turística innovadora, accessible, consolidat sobre una infraestructura tecnològica d’avantguarda que garantisca el desenvolupament sostenible del territori, facilite la interacció i integració del visitant amb l’entorn i augmente la qualitat de la seua experiència en la destinació i la qualitat de vida dels residents”.
Morant ha explicat que una ‘smart destination’ ha de garantir la qualitat de l’experiència del visitant, al mateix temps que la qualitat de vida de la població, o cosa que és el mateix: “Una bona ciutat on fer turisme ha de ser primer una bona ciutat on viure”.
Per a l’alcaldessa, “si sempre hem sigut un referent clar en tot el país com a municipi turístic, ara estem avançant per a ser ciutat turística amb tecnologia turística. Tenim clar que convertir-nos en destinació intel·ligent no significa fer el mateix amb noves aplicacions tecnològiques, significa revolucionar l’estratègia turística, la cultura empresarial i augmentar la col·laboració amb el sistema d’I+D+I”.
En matèria de turisme intel·ligent són molts els projectes que està desenvolupant la ciutat. Actualment, s’està elaborant el Pla Director de Turisme Intel·ligent, una eina “que ajudarà a millorar les formes de gestionar el turisme treballant de manera que siguem capaços d’aprofitar totes les sinergies que puguen sorgir”.
Però a més, Gandia té signades amb el Campus de la UPV dues càtedres: la càtedra d’Innovació i la de Turisme Intel·ligent. És pionera en el projecte de Platges Intel·ligents, en el projecte Alter Eco, a través del qual s’han instal·lat sensors en el Passeig Marítim per a conéixer amb certesa l’afluència de persones i poder gestionar els fluxos turístics. També s’ha instal·lat wi-fi gratuït a la platja.
Està en funcionament l’aplicació Territori Borja i Gandia Tour & Play, i des del Urbalab s’estan llançant nous projectes dirigits a impulsar la creació d’empreses innovadors vinculades al turisme.

Articles relacionats