14.7 C
Gandia
Dilluns, 4 desembre, 2023

Gandia rep 223.302 € de la Generalitat per pal·liar els efectes del coronavirus

– La Generalitat concedeix als serveis socials de Gandia 223.302 € per pal·liar els efectes de la COVID-19

–   L’ajuda servirà per a continuar mobilitzant recursos que permeten ajudar les persones i famílies més necessitades

La Conselleria d’Igualtat i Polítiques Inclusives mitjançant Decret 43/2020, de Consell, de 3 d’abril, va aprovar les bases reguladores de concessió directa de subvencions a les entitats locals titulars de serveis socials d’atenció primària, per fer front a l’impacte de la Covid -19.

En total, Gandia ha rebut un total de 223.302 € per diversos conceptes que ajudaran a continuar mobilitzant recursos des del departament de Serveis Socials del consistori. D’aquesta quantitat:

– 104.308 € han estat atorgats a prestacions econòmiques individualitzades (PEI) destinades a persones i famílies sense ingressos

–  20.604 € ajudaran al consistori a mantindre el servei d’ajuda a domicili que actualment està atenent prop de 40 famílies

–  57.040 € seran destinats al projecte de barris inclusius que té com a objectiu integrar els col·lectius en exclusió social

–  41.349 han estat atorgats per al Fons d’Alimentació Infantil destinat a pal·liar les necessitats alimentàries bàsiques dels més menuts que es troben en situació de vulnerabilitat i que sense els menjadors escolars no poden obtindre els aliments que necessiten. En el cas de Gandia, són 72 els menús d’aquest tipus que es distribueixen de manera diària.

Les subvencions es financen amb càrrec a les dotacions aprovades en sengles acords de Consell de Ministres de 24 de març de 2020 sobre la distribució dels crèdits pel Consell Territorial de Serveis Socials i del Sistema per a l’Autonomia i Atenció a la Dependència per al finançament d’ajudes destinades a garantir el dret bàsic d’alimentació de nens i nenes en situació de vulnerabilitat que es troben afectats pel tancament de centres educatius, i les prestacions bàsiques de serveis socials.

La regidora delegada de Benestar Social, Carmen Fuster ha remarcat “la implicació del Consell i del Govern Central a l’hora d’ajudar-nos a pal·liar els efectes de la COVID-19. Els Ajuntaments som les administracions més pròximes al ciutadà i, ara mateix, estem utilitzant tots els nostres recursos i els d’altres administracions perquè ningú es quede arrere. Una vegada més, vull agrair a les treballadores del departament la incansable labor que estan realitzant des del primer dia de l’emergència sanitària”.

Articles relacionats