GANDIA ORGANITZA UNES JORNADES PER REIVINDICAR LA DIGNITAT DEL COL·LECTIU TRANSSEXUAL

Programa de les jornades
Les jornades s’inicien el 14 de novembre, a les 12 hores, amb l’hissada de la bandera Trans, a la façana de l’Ajuntament de Gandia. El mateix dia, a les 18.30 hores, a la Casa de la Marquesa, s’inaugura l’exposició “TRANS100DENTALES”, al voltant de les dones transsexuals del passat i el present que han lluitat i lluiten per visibilitat la comunitat Trans.
El dimarts, 15 de novembre, a les 11 hores, està previst un Contacontes infantil: “El Monstruo Rosa”, un conte per a entendre la diversitat com a element enriquidor de la nostra societat. I a les 18.30 hores, la xarrada “Realitats Trans”, on s’exposaran les diferents visions de la transsexualitat amb la participació de Leo Mulio, psicòleg de la Fundació Daniela i xic trans, Ana Navarro, coordinadora de famílies de la Fundació Daniela València i mare d’un xiquet trans de 6 anys, i Noelia Úbeda, mare d’un xiquet trans de 16 anys.

Finalment, la vicealcaldessa ha recordat que el Consell ja està treballant en aquest sentit: l’Avantprojecte de la Llei Integral de Reconeixement del Dret a la Identitat i Expressió de Gènere a la Comunitat Valenciana, que considera la transsexualitat una expressió més de la diversitat humana, no un trastorn. “Un avantprojecte que regula els drets d’aquestes persones en àmbits com l’educatiu, el sanitari, el social o l’administratiu per a establir un marc normatiu adequat que garantisca la seua llibertat d’elecció del seu gènere sentit, que no és amb el qual van nàixer. I açò, almenys per a mi, ja és un grandíssim avanç”.

Et Pot Interessar