Gandia ordena una investigació «exhaustiva» sobre la fugida d’un detingut de les instal·lacions policials

El coportaveu del govern de Gandia, Jose Manuel Prieto, i l’edil responsable de Seguretat Ciutadana, Àngels Pérez, han informa de les mesures que l’actual executiu ha decidit prendre després dels fets ocorreguts el passat divendres a la Central de Policia Local de Gandia, d’on va fugir un detingut trencant una reixa.

En primer lloc Prieto ha recordat que «nosaltres sempre hem estat molt clars respecte a la infraestructura de la central de la Policia Local. En el seu moment es va vendre com la millor central de policia de la Comunitat Valenciana i a nosaltres ens sembla un nyap que exemplifica clarament com actuava l’anterior govern«.

El regidor ha recordat que existien alternatives molt més barates per a la seua ubicació, altres maneres de fer-ho i que durant aquesta legislatura «s’han hagut d’anar solucionant problemes en l’execució de l’obra que porten al fet que els nostres agents de la Policia Local no puguen treballar en les millors condicions possibles«. Respecte d’això, Prieto ha informat que l’actual executiu ha invertit ja més de 80.000 € en esmenar desperfectes com ara fuites d’aigua, goteres o falta d’aire condicionat en algunes de les dependències de la Central. «Amb tot el que estem veient, el PP està inhabilitat per parlar o exigir res sobre la infraestructura» va afirmar Prieto.

Pel que fa a les decisions d’immediata execució que el govern municipal ha pres aquest mateix dilluns en una reunió mantinguda amb tècnics municipals, el regidor ha informat que es comunicarà als jutjats que l’edifici actualment no està en condicions d’albergar detinguts fins que no s’esmenen les deficiències que han aparegut.

D’altra banda, s’ha ordenat a través d’un decret d’Alcaldia, l’obertura de tres expedients per esbrinar tot el concernent als fets ocorreguts divendres amb la fugida d’un detingut que tenia decretada ordre d’ingrés a presó.

El primer d’ells estarà directament relacionat amb la infraestructura. Un instructor del departament d’Urbanisme haurà d’aclarir les qüestions relatives a la construcció, execució i control de qualitat de la Central de la Policia mitjançant una auditoria. «Arribarem fins al final en aquesta investigació per esbrinar l’estat actual de la infraestructura i sobretot, què va passar, a més d’obtenir mesures que permeten millorar l’edifici. Tenim l’obligació i la responsabilitat com a govern de solucionar les deficiències que sorgisquen per convertir la Central de la Policia en una instal·lació irreprotxable amb totes les condicions de seguretat«.

La segona mesura serà l’obertura d’un Expedient d’Informació Reservada instruït per la Policia Local que aclarisca el dispositiu establert de divendres passat on s’explique amb exactitud tot el que va succeir.

Finalment, s’ha posat en marxa un altre expedient per esbrinar qui ha difós les imatges de la fugida del pres procedents de les càmeres de la mateixa central de la Policia Local. «Són imatges que corresponen al circuit intern d’enregistrament de l’Ajuntament de Gandia. Imatges útils per a la policia però que no han de sortir d’aquest àmbit».

Finalment, Jose Manuel Prieto ha explicat que «una vegada que finalitze la instrucció dels tres expedients, serà el govern qui prenga les decisions necessàries perquè aquest tipus de fets no tornen a ocórrer«.

Per la seua banda, Àngels Pérez ha declarat que «investigarem tot el que va passar. Actualment estem demanant tota la informació per esbrinar què va passar durant la vesprada de divendres». «Hi ha principis ètics i de conducta que tot funcionari públic té i que no es poden sobrepassar. Un cop tinguem totes les dades, depurarem les responsabilitats d’aquells que no hagen complert amb les seues obligacions«.

Et Pot Interessar