15.4 C
Gandia
Dissabte, 10 desembre, 2022

Gandia obri el termini per a sol·licitar les ajudes del lloguer a persones afectades per la crisi sanitària

· La Regidoria d’Habitatge de l’Ajuntament de Gandia recolza a través de l’assessorament de l’Oficina Municipal d’Habitatge les noves mesures que impulsa el Govern i la Generalitat davant la pandèmia per la covid-19.

El departament que dirigeix la regidora Amparo Victoria ha informat que la Conselleria d’Habitatge va obrir dilluns passat 25 de gener el termini per a sol•licitar ajudes al lloguer, dirigides per a persones que econòmicament s’han vist afectades per l’emergència sanitària. Aquesta oficina també informarà de la nova pròrroga de les mesures d’habitatge que aquest dimarts va aprovar el Consell de Ministres durant l’Estat d’Alarma.

En el context d’aquesta greu crisi sanitària, les administracions tenim i hem d’intensificar ara més que mai les estratègies públiques en matèria de protecció de l’habitatge” va explicar Victoria, qui ha recordat que es tracta de la segona convocatòria d’ajudes al lloguer per Covid-19 de la Vicepresidència Segona i Conselleria d’Habitatge i Arquitectura Bioclimàtica, que dirigeix Rubén Martínez Dalmau amb un pressupost global de 5 milions d’euros.

Les sol·licituds es presentaran amb certificat digital o en l’Oficina d’Habitatge i Regeneració Urbana (Plaça Tirant, s/n), des d’aquest dilluns 25 de gener fins al 30 d’octubre de 2021, amb cita prèvia. Els formularis es poden aconseguir a través de la web de la conselleria http://www.habitatge.gva.es/. Les peticions seran resoltes a mesura que siguen presentades i la documentació exigida estiga completa, fins a esgotar el crèdit destinat per a atendre aquestes ajudes.

La quantia de l’ajuda podrà aconseguir fins al 100% de la renda que conste en el contracte d’arrendament, fins a un import màxim de 650 euros al mes i per un període màxim de sis mesos, podent incloure’s com a primera mensualitat la corresponent al mes d’abril.

Poden ser beneficiaris les persones físiques, titulars d’un contracte d’arrendament d’habitatge habitual, en qualitat de persones arrendatàries, que a conseqüència de l’impacte de la Covid-19 s’han vist afectades per passar a una situació de desocupació, expedient temporal de regulació d’ocupació (ERTO), o, en cas de ser persona empresària, que hagen reduït la seua jornada per motiu de cures o altres circumstàncies similars que suposen una pèrdua substancial d’ingressos dels integrants de la unitat de convivència a partir de l’1 d’abril de 2020.

Per part seua, la Regidoria destaca que el Govern central prolongarà les mesures de suport a l’habitatge durant l’Estat d’Alarma, fins al 9 de maig, concretament la renovació automàtica de contractes de lloguer sense modificar-se el seu preu, i moratòria en el pagament de quatre mesos en arrendaments que són propietat de grans propietaris o una reducció del 50% de la renda en quatre mesos.

 

Articles relacionats