18.2 C
Gandia
Dimarts, 28 novembre, 2023

Gandia i la Universitat Politècnica de València continuen la seua història de col·laboració

– Gandia renova per 20 anys la cessió al Campus de la UPV d’una parcel·la a la platja per a usos esportius

L’alcaldessa de Gandia, Diana Morant, ha rebut aquest matí al despatx d’Alcaldia a rector de la Universitat Politècnica de València (UPV), Francisco Mora, qui en primer lloc ha signat en el Llibre d’Honor de la ciutat en presència dels portaveus dels grups municipals i posteriorment ha mantingut una reunió amb l’alcaldessa on, entre altres assumptes, es va abordar la renovació per 20 anys per part de l’Ajuntament de Gandia de l’acord de cessió gratuïta d’una parcel·la de titularitat municipal per a ús de Campus de Gandia de la UPV així com iniciatives futures entre les dues entitats com l’atracció de projectes europeus gràcies als fons Next Generation.

El rector ha estat acompanyat pel vicerector d’Alumnat, Cultura i Esport, José Luis Cueto; la vicerectora dels Campus i Sostenibilitat, Marilda Azulay; Jesús Alba, director de Campus de Gandia, i Jose Miró, sotsdirector d’Infraestructures del Campus de Gandia,

L’acord de cessió data de 2001, quan sent alcaldessa de Gandia, Pepa Frau, es va establir un conveni de col·laboració entre l’Ajuntament i la UPV on el rector era aleshores Justo Nieto, per un període de 20 anys, per cedir una parcel·la pública d’usos esportius situada al passeig Rosa dels Vents, a la platja.

Diana Morant ha volgut recordar que “durant l’alcaldia de Pepa Frau es va fer realitat el somni de tindre un campus universitari a Gandia, i durant el seu mandat va nàixer, va créixer i es va consolidar el projecte de la UPV a la nostra ciutat, amb instal·lacions com aquesta que permeten la pràctica esportiva i l’organització de competicions i esdeveniments esportius propiciant un entorn amable i amigable”. “Gandia és un municipi de referència en matèria esportiva i vida saludable. Per tant, hem de seguir apostant per instal·lacions esportives com la que hui, novament, cedim molt gustosament al Campus de Gandia de la UPV“.

Durant la seua intervenció, Morant ha incidit en l’esforç que està realitzant el consistori per renovar, mantindre i augmentar les infraestructures esportives per possibilitar que qualsevol persona puga practicar el seu esport favorit amb les condicions necessàries.

L’alcaldessa va posar com a exemple aquest acord de l'”excel·lent sintonia que Gandia manté amb la Universitat Politècnica de València” i va ratificar el compromís municipal amb la UPV a la qual va qualificar de “gran aliada de la ciutat durant els últims 30 anys”. “La Universitat ens aporta prestigi i també riquesa, ja que genera un impacte econòmic de més de 37 milions d’euros a l’any i des de 1993 ha generat al voltant de mil llocs de treball directes i indirectes a la comarca”.

Finalment, Morant ha volgut agrair la implicació i el treball de rector de la UPV, que ja finalitza la seua etapa al càrrec, i s’ha reafirmat en el seu compromís per seguir treballant en projectes de futur.

Per la seua banda, Francisco Mora ha destacat el compromís existent entre la UPV i el consistori. “La Universitat té com a objectiu contribuir a la millora de les condicions de vida de les persones i del seu entorn i amb la col·laboració de l’Ajuntament de Gandia podem arribar encara més lluny”. “L’alcaldessa de Gandia és una convençuda que els reptes que tenim al davant només els podrem superar amb creativitat, innovació, coneixement i col·laboració” i afegia que l’acord que hui es renova és prova de la feina realitzada.

Mora també ha destacat que les societats més avançades i desenvolupades tenen el suport de les institucions per aconseguir que els joves puguen tindre possibilitats. “Un Campus com el que tenim a Gandia ha desenvolupat projectes empresarials i acadèmics de referència i la nostra intenció és seguir col·laborant i desenvolupant nous projectes de la mà de l’ajuntament“.

Fotografia Àlex Oltra

Articles relacionats