20.9 C
Gandia
Dijous, 18 agost, 2022

Gandia formalitza la cessió gratuïta de la Casa de la Natura al Col·lectiu Obertament

La Casa de la Marquesa va acollir ahir la presentació de l’Agenda- Quadern 2020 del Col·lectiu Obertament que enguany té com a lema “ART nostrum, estem fetes un poema”. Un acte on va intervenir l’alcaldessa de Gandia i on també van estar presents el vicealcalde, Josep Alandete; Nahuel González, regidor delegat de Cultura; i Liduvina Gil, regidora de Polítiques Saludables, a més d’alcaldes i regidors de diversos municipis de la comarca.

Durant l’acte, l’alcaldessa de Gandia va comunicar als assistents que ja s’havia signat el decret de cessió d’ús gratuït de l’immoble ubicat al Parc Ausiàs March (Casa de la Natura – Alqueria de Maça) per destinar-lo a fins d’utilitat pública i interés social relacionats amb la promoció de l’art, la creativitat i la teràpia amb persones del col·lectiu.
La signatura d’aquest decret suposa la regularització definitiva de l’ús de l’espai i compleix, segons el col·lectiu, amb una reclamació històrica del Col·lectiu Obertament.

Diana Morant va destacar en la seua intervenció que els membres del Col·lectiu Obertament formen un gran col·lectiu que treballa per a una salut mental digna i de qualitat. “Sou un col·lectiu que lluita per un fi comú: explorar el potencial que té l’art com a instrument per a la recuperació” i ha reafirmat el seu compromís amb l’Agenda 2030 per al Desenvolupament Sostenible. Un document de l’ONU per vetllar per la protecció de les persones, el planeta i la prosperitat. “Sóc una persona fermament convençuda de l’Agenda 2030. Un compromís per lluitar contra la pobresa; contra la fam; contra el canvi climàtic … Per defensar una sanitat i una educació de qualitat; la igualtat entre sexes i entre les diferents races; la igualtat d’oportunitats“.

Sobre l’Agenda-Quadern 2020 que porta per títol ‘ART nostrum. Estem fetes un poema’, Morant ha afirmat que “És tot un encert dedicar-la a la poesia, perquè la vida, encara que difícil, també és pura poesia” i ha remarcat la tasca que realitza el col·lectiu i que està sent avalada per projectes com el que s’està desenvolupant a Anglaterra on els metges estan receptant poesia contra l’ansietat i la depressió.
Això Obertament ho té ben clar i ho sabeu fer bé. Sabeu, millor que ningú, lluitar contra l’estigma i l’exclusió a través de l’art i la creativitat. I, a la creativitat, la poesia té un paper fonamental. Per tant, la poesia sempre és molt recomanable. I més en la societat actual en què vivim. Vosaltres, amb l’Agenda-Quadern de 2020, esteu donant visibilitat a les malalties mentals mitjançant la poesia“.

 

Articles relacionats