11.4 C
Gandia
Diumenge, 27 novembre, 2022

Gandia continua aprovant sol·licituds de subvencions als comerços

– Subvencions municipals als comerços de Gandia

La Junta de Govern Local celebrada ahir va aprovar la darrera tanda de sol·licituds de subvencions municipals (90) als comerços de la ciutat que van haver de tancar durant el confinament per l’estat d’alarma decretat com a conseqüència de la pandèmia de COVID-19. Així, aquest matí, el regidor delegat de Polítiques Econòmiques i Comerç, Ferran Martínez, acompanyat del regidor delegat de Govern Interior i Coordinació Administrativa, José Manuel Prieto, han fet un balanç d’aquesta línia de subvencions, fins a un màxim de 1.500 € i per a la qual el govern local va destinar una partida inicial de 2 milions d’euros.

De les 760 sol·licituds presentades, s’han aprovat 455 sol·licituds, que suposa el 60%, el que equival a 675.750 €. D’aquestes, 9 han rebut només 750 €, ja que la resta l’atorgava la Generalitat a través de les seues ajudes. Si se suma la subvenció de la Generalitat el percentatge dels sol·licitants que han rebut ajudes puja al 72’5%, més de 800.000 €.

S’hi ha descartat o rebutjat 302 sol·licituds per diferents raons: 1/3 per coincidir amb ajudes municipals al sector turístic o de la Generalitat, donada la incompatibilitat de duplicar-ne. Un altre 1/3, per deutes dels sol·licitants amb diferents administracions públiques. Les causes de la desestimació de la resta corresponen a activitats que no van tancar durant el confinament, no previstes a les bases o bé per falta de documentació.

“No podem estar plenament satisfets, perquè la previsió era esgotar la partida de 2 milions, però entre l’Ajuntament i altres administracions hem injectat més de 800.000 € al sector. Gràcies al sobrant, podrem reeditar noves línies. La bateria d’ajudes i accions, a més de les programades, posen al servei del comerç, l’hostaleria, el sector serveis, el màxim d’ajudes que l’Ajuntament es pot permetre per tal d’ajudar-los en el present i amb altres accions futures”. Martínez ha indicat que L’Ajuntament ha atorgat ja més d’1 milió d’euros al sector comercial i turístic en aquesta primera fase d’emergència. I ha anunciat que estudien noves línies d’ajudes per a aquests i altres sectors. “També hem enllestit ja un ambiciós i transformador programa municipal de renovació tecnològica del sector serveis. El presentarem en breu”.

Per la seua banda, Prieto ha assegurat que el primer objectiu, d’emergència, s’ha complit i que després vindran l’aprovació de les ajudes al sector turístic, així com noves línies de suport a altres sectors econòmics. “Seguirem treballant des del Consell Econòmic i Social, de la mà dels agents, les concertacions per tal d’accionar totes les mesures de suport que siguen necessàries”, ha conclòs.

Articles relacionats