20.5 C
Gandia
Dilluns, 27 maig, 2024

Gandia comptarà amb l’ajuda de la Diputació per a la restauració de la Col·legiata de Santa Maria de l’Asunción

– La Diputació recolza a l’ajuntament de Gandia en la seua crida per a restaurar la Col·legiata de Santa Maria de l’Asunción

– A través d’una declaració institucional, la corporació provincial se suma a la iniciativa del municipi per a solucionar els problemes estructurals del Monument Històric

– Reclama una reunió amb la resta de les institucions que formen part de la Fundació per a estudiar les necessitats i accions a dur a terme

Tots els grups que formen part del ple de la Diputació de València –PSOE, PP, compromís, Ciudadanos, La Vall ens Uneix i Vox– han aprovat durant la sessió plenària del mes de setembre una declaració institucional en la qual es diu a actuar de manera conjunta entre tots els organismes implicats per a pal·liar els danys estructurals que pateix la Col·legiata de Santa Maria de l’Asunción de Gandia.

Amb aquesta declaració la corporació se suma a les propostes aprovades pel consistori de la capital de La Safor, en les quals es requereix convocar de manera urgent una reunió amb la resta de membres de la Fundació – Generalitat Valenciana i Universitat Politècnica de València, a més de la Diputació i l’Ajuntament- amb la finalitat d’escometre, en primer lloc, un estudi en profunditat de l’estat del temple.

Una vegada s’obtinga un diagnòstic íntegre de la situació real de l’edifici, s’haurà d’elaborar un Pla Director que reculla les necessitats estructurals, una planificació temporal d’accions a dur a terme (basant-se en la urgència d’actuació) i un compromís de dotació pressupostària per a l’execució d’aquestes accions.

La Insigne Col·legiata de Santa Maria de l’Asunción de Gandia, declarada Monument Històric Nacional i B.I.C., ve presentant en els últims anys seriosos problemes estructurals que, més enllà del perjudici estètic, suposen un perill real per a la seguretat dels usuaris, turistes i vianants en general. Per això, en la declaració aprovada per la Diputació es posa l’accent en la necessitat de reparar aquests danys amb la màxima urgència. Un dels més immediats és l’arranjament immediat dels Contraforts de la Porta de Santa Maria.

De fet, en l’actualitat, la Porta de Santa Maria es troba tancada i barrada per seguretat.

La corporació provincial donarà trasllat de la declaració institucional a la Fundació Col·legiata de Gandia, així com a les institucions públiques que formen part d’aquesta.

Articles relacionats