12.5 C
Gandia
Dissabte, 9 desembre, 2023

Gandia aprova l’adquisició del solar front al col·legi Gregori Maians

Com a propietat municipal, l’Ajuntament ja pot fer-hi els treballs d’adequació de la parcel·la de més de 5.000 m2: asfaltat, il·luminació, delimitació d’espais… Tindrà una capacitat de 200-225 vehicles i continuarà sent gratuït. El cost de l’operació és de 15 milions d€, molt per baix del cost de mercat.

La intenció del departament d’Urbanisme és continuar el programa que dotarà a la ciutat de més espais per tal de facilitar l’accés a la ciutat i l’aparcament del veïnat. A més, es treballa a mitjà termini en la posada en marxa d’una aplicació que avisarà de les places lliures en qualsevol dels pàrquings de Gandia.

La Junta de Govern Local també ha aprovat una nova amortització anticipada de préstec per valor de 3 milions d€, en la línia de continuar alleugerint la càrrega de l’endeutament bancari del consistori.

coportaveusEls co-portaveus del Govern: el vicealcalde i regidor d’Urbanisme, Pep Alandete, i l’edil de Govern interior i Coordinació Administrativa, José Manuel Prieto, han comparegut en roda de premsa juntament el regidor d’Economia i Hisenda, Salvador Gregori, per tal d’informar, com cada dilluns, dels principals assumptes tractats a la Junta de Govern Local celebrada aquest matí.
Així, un dels punts destacats ha sigut la culminació de l’expedient de contractació per a l’adquisició del solar enfront del col·legi Gregori Maians. Finalment, després d’alguns problemes administratius, s’ha aconseguit adquirir la parcel·la de més de 5.000 m² situada entre l’Avinguda del Grau, el carrer Bellreguard i l’Avinguda dels Esports per un valor d’1,5 milions d€, molt per davall del seu de mercat (una recent taxació el valorava en 4 milions d).

“Corea necessitava aparcaments en condicions i gratuïts. No hi havia forma de regularitzar contracte, perquè havia canviat de propietaris i era impossible intervindre-hi (actualment era propietat de la Sareb). Volem acabar, a poc a poc, en la situació d’interinitat que tenen les campes i guanyar sòl dotacional”. Prieto confia que abans de la Fira i Festes de Gandia, a finals de setembre, puga estar adequat, asfaltar la superfície, il·luminant-lo, delimitant els espais d’aparcament i senyalitzant els accessos, etc.

Per la seua banda, Alandete ha recordat que l’adquisició i adequació del solar era una reivindicació vella del veïnat de Corea i del Centre Històric que, finalment, s’ha pogut complir, “seguint el programa de govern de dotar la ciutat d’aparcaments suficients per a facilitar l’arribada de visitants i donar servei al veïnat. Aconseguirem entre 200 i 225 places d’aparcament gratuït, en bones condicions, donant comoditat i seguretat al veïnat. Una passa més, que va combinada amb altres mesures, com el condicionament d’altres campes, aparcaments subterranis… L’objectiu és fer de Gandia una ciutat atractiva, amable per al veïnat i els visitants”.

El regidor d’Urbanisme ha assegurat que s’està treballant a mitjà termini en un projecte de digitalització dels aparcaments per què, a través d’una app, es puga saber amb antelació les places disponibles a les campes, als pàrquings de la ciutat.

Finalment, el responsable d’Economia i Hisenda ha anunciat que la Junta de Govern Local també ha aprovat una nova amortització anticipada de préstec per valor de 3 milions d€, que es suma a l’operació realitzada per 2 milions d€ a principis d’any. D’aquesta manera, s’han resolt ja 27 dels 65 crèdits que té compromesos l’Ajuntament. “L’objectiu és reduir el deute bancari i sanejar l’economia local; donar major agilitat a la gestió dels préstecs bancaris i, en tercer lloc, complir amb el full de ruta del Pla d’Ajust, reduint deute perquè l’Ajuntament siga sostenible i puga eixir d’aquesta situació econòmica quant més prompte millor”.

Articles relacionats