20.1 C
Gandia
Dilluns, 27 maig, 2024

GANDIA ADJUDICA A FERROVIAL LA REHABILITACIÓ INTEGRAL DEL COL·LEGI CERVANTES PER 1’9 MILIONS

L’Ajuntament de Gandia ha adjudicat les obres de rehabilitació integral del col·legi Cervantes per 1’9 milions. S’han presentat 12 empreses i finalment s’ha adjudicat aFerrovial Agroman S.A per l’oferta econòmica amb més avantatges segons tots els informes tècnics. L’import de les obres es de 1.935.860 euros amb l’IVA no inclòs. Els terminis d’execució de les obres per a fer la rehabilitació integral del centre serà de 15 ó 16 mesos. 

La regidoria de Polítiques Educatives, Laura Morant, ha assegurat que “estem treballant per millorar les condicions de molts centres a Gandia, perquè tots tenen dret a unes instal•lacions educatives en condicions. En els últims 4 anys, quan governava el Partit Popular, no van ser capaços de avançar cap tràmit per a la licitació de les obres, només es preocuparen de posar cartells anunciant el projecte i res més. Nosaltres ara presentem fets concrets i no falses promeses, hem treballat molt i ho hem aconseguit, per tant estem satisfets. Gandia té una manca d’inversions en centres educatius i estem lluitant per aconseguir més inversions i noves infraestructures, com en el cas del Institut Ausiàs March. Considerem que l’educació ha de ser una de les prioritats a l’hora de fer inversions públiques. Cal revertir eixa situació que ens deixen 20 anys d’abandonament en l’ensenyament públic a nivell general, a tot el territori valencià”.

Dels detalls al voltant de les obres ha donat compte el regidor d’Administració, Modernització i Govern Obert, José Manuel Prieto, qui ha recordat que “fa mes i mig anunciàrem el procés de licitacióde les obres que van a càrrec dels fons de la Generalitat Valenciana i ara ja podem dir que el procés ha conclòs i les obres ja estan adjudicades”. 

La balança s’ha decantat cap a Ferrovial, a més de l’oferta econòmica, per les millores addicionals que han presentat. Així s’han compromès a subministrar i col•locar els equipaments del saló d’actes, dels jocs infantils, dels sanitaris, del mobiliari urbài del gimnàs. Aportaran el mobiliari de l’aula d’informàtica i l’equipament de les pistes esportives. També es faran càrrec del trasllat de mobiliari a la nova ubicaciói arreglaranles voreres i el tancat exterior. També cal destacar que adequaran el terreny, faran un tractament als arbres i milloraran les cobertes per tal evitar el calor.

Mentre es facen les obres els xiquets i xiquetes del Col•legi Cervantes estudiaran a unes aules prefabricades que estaran a un solar front al quarter de la Guàrdia Civil de Gandia. Allà estava ubicat el Col•legi Botànic Cavanilles i és un solar que compleix tots els requisits per ubicar de nou aules prefabricades. Actualment és una zona d’aparcament i des de l’Ajuntament es buscaran nous solars per pal•liar la mancança de llocs d’aparcament al barri. En eixe sentit es trauran a la venda 80 places per als veïns de la zona de l’aparcament que hi ha baix de l’escoleta municipal de Corea. També estan fent-se canvis en les direccions dels carrers per fer possibles més aparcaments després de la remodelació de la Plaça del Jardinet.

El trasllat del Col•legi Cervantes es farà aprofitant les vacances de Pasqua, com han proposat des del mateix centre educatiu. Una vegada acabat el trasllat les obres podran començar. No obstant això, la data exacta d’inici dependrà de com avancen els processos administratius necessaris en aquest tipus d’actuacions.

Articles relacionats