10.6 C
Gandia
Dimecres, 28 febrer, 2024

Fermín Muguruza presenta a Gandia la seua pel·lícula ‘Black i Beltza’

Fermín Muguruza ha presentat la seua nova pel·lícula Black is Beltza en el Teatre Raval de Gandia aquest divendres 8 de febrer, dins del Festival Hostes, organitzat per LaCasaCalba. A la projecció va seguir un col·loqui amb el director, qui s’encarregà d’explicar la història que hi ha al darrere i com va caure a les seues mans. Es tracta d’una proposta que barreja realitat i ficció a la perfecció. Aquest relat ha anat forjant-se a poc a poc, com explica Muguruza, “des de que vaig observar una foto presa a Nova York l’any 1965”, en ella apareixia la comparsa dels gegants de Pamplona i en el seu peu de foto es podia llegir que, a causa de la situació de discriminació racial, es va prohibir la participació en la desfilada als dos gegants negres, “vaig saber que ací hi havia una història”.

A més, Muguruza afirma que temps després “durant una de les meues visites a Cuba, vaig assaborir el relat d’una missió secreta, una de tantes, comptada per un dels seus protagonistes, sobre com van de dur a terme els serveis secrets cubans al final dels anys 60, en plena guerra freda, un operatiu encobert per a ajudar a un dels moviments amb els quals la revolució cubana simpatitzava i donava suport: els Black Panthers d’Estat Units”. Política, música i art s’entremesclen per ajudar a la narració i crear el clima necessari per a traslladar a l’espectador a l’Amèrica més racial i a la lluita pels drets civils d’una banda i altra de l’Atlàntic.

La cinta compta amb actors i actrius com Unax Ugalde, Sergi López, Emma Suárez, Oscar Jaenada, Rossy De Palma, Isaach De Bankolé, Iseo, Ramon Agirre, Jorge Perugorria, Maria De Medeiros o Willy Toledo, entre d’altres integrants d’un càsting de luxe.

Articles relacionats