12.1 C
Gandia
Dissabte, 4 desembre, 2021

Els veïns i veïnes de Miramar tindran comptadors d’aigua intel·ligents

– L’Ajuntament de Miramar instal·la comptadors d’aigua intel·ligents en totes les vivendes del nucli urbà

L’Ajuntament de Miramar ha començat a substituir el parc de comptadors per models que permetran la tele lectura, evitant fugides, facilitant l’estalvi econòmic per a les famílies i millorant la gestió de l’aigua en el nucli urbà del municipi. El consistori invertirà en aquesta actuació més de 141.000 euros, finançats gràcies a una subvenció de la Diputació de València (89.999,99 €) i la resta per fons propis municipals (51.215,40 €).

Aquest projecte, que s’engloba com una solució de Smart City (Ciutats Intel·ligents), permetrà als veïns i veïnes de Miramar conéixer el seu consum diari (saber amb exactitud quant gasta per períodes mensuals, setmanals, diari o per hores), detectar una fugida d’aigua i fins i tot activar serveis d’alertes, a través de l’app Aguas Móvil, amb les possibles fuites en les instal·lacions interiors dels habitatges.

En concret, aquesta tecnologia de tele lectura suprimirà la lectura ordinària dels dispositius de manera que els nous comptadors emetran la informació de la seua lectura i les alarmes associades a la mateixa directament a l’empresa gestora mitjançant un sistema de comunicació. Això permetrà evitar molèsties als consumidors, eliminar la facturació estimada o reduir el període d’actuació davant un comptador avariat, entre altres millores.

La renovació dels 1.064 comptadors d’aigua permetrà als veïns i veïnes de Miramar fer una gestió de l’aigua molt més eficient sense que això supose cap desemborsament econòmic addicional per a les famílies del poble. A més, des de l’Ajuntament hem apostat per aquesta gran inversió perquè suposa millorar la vida dels nostres veïns, potenciar l’estalvi econòmic, l’eficiència energètica, a més de permetre’ns avançar en la consolidació de poble sostenible implementant solucions que milloren el tracte amb el medi ambient i el consum racional i sostenible d’aquest bé tan escàs i preuat que és l’aigua potable“, assegura Pilar Peiró, alcaldessa de Miramar.

Articles relacionats

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

últims articles