15.4 C
Gandia
Dijous, 8 desembre, 2022

Els primers 30 efectius de la UME ja col·laboren en el rastreig de casos de coronavirus

 

– Es tracta d’una unitat que s’ha conformat prioritzant els perfils sanitaris i que ha rebut formació específica

– Opera des de la base militar de Bétera i la seua missió és identificar a contactes estrets mitjançant la realització d’enquestes

Els primers 30 efectius de la Unitat Militar d’Emergències (UME) que col·laboren amb Salut Pública en les tasques de rastreig d’infeccions per coronavirus en la Comunitat Valenciana comencen a operar aquest divendres des de la Base Militar de Bétera.

Les seues principals funcions són la identificació i control de contactes estrets d’infeccions confirmades per coronavirus. Desenvolupen aquesta tasca a través de la realització d’enquestes i treballen sempre de manera coordinada amb Salut Pública.

L’equip s’ha conformat donant prioritat als perfils sanitaris, com a personal format en Medicina, Infermeria, Farmàcia, Psicologia, atenció d’emergències o similars.

A més, tots els seus integrants han completat un programa específic per a optimitzar la seua formació i l’acompliment de les tasques requerides. El curs ha abordat aspectes tecnicocientífics sobre el virus SARS-CoV-2; les eines recomanades per l’Organització Mundial de la Salut per a establir el rastreig de contactes i quarantenes; la tècnica del procés de rastreig i casos pràctics; els aspectes ètics en les funcions de rastreig, així com habilitats per a una comunicació efectiva.

La Unitat de Vigilància Epidemiològica també rep de manera permanent actualitzacions sobre la base de les noves evidències científiques en relació al virus i al maneig de casos i contactes.

Es tracta de la primera Unitat de Vigilància Epidemiològica operativa en la Comunitat Valenciana. A ella aniran sumant-se la resta, en grups de 30, fins a arribar, previsiblement a la fi de setembre, als 150 sol·licitats per a la Comunitat Valenciana. Aquests efectius es mantindran operatius el temps necessari.

Articles relacionats