14.8 C
Gandia
Dissabte, 9 desembre, 2023

El saforenc F. Borja Fuster, nou membre de la Junta de Govern del Col·legi Oficial de Bibliotecaris i Documentalistes de la Comunitat Valenciana

Borja Fuster
Francesc de Borja Fuster.

Francesc de Borja Fuster Fuster, bibliotecari-arxiver de l’Ajuntament de Potries, va ser nomenat el passat dissabte 23 de febrer en la Junta Extraordinària del Col·legi Oficial de Bibliotecaris i Documentalistes de la Comunitat Valenciana (COBDCV) celebrada en València,  com nou membre de la Junta de Govern ocupant la Vocalia de Formació, en la qual substitueix a Paula Traver Vallés, qui és la nova vicepresidenta.

Borja Fuster treballa a l’Ajuntament de Potries des del 2004. És Llicenciat en Geografia i Història (UNED), Especialista Universitari en Arxivística (UNED) i Tècnic Superior en Documentació Sanitària. La seua trajectòria professional ha estat lligada a l’àmbit bibliotecari i arxivístic. Ha treballat a l’Agència de Lectura d’Aielo de Rugat i a l’Arxiu Històric de Gandia. Des de 2009 a 2017 va desenvolupar, com a professional autònom, diversos projectes per als arxius dels ajuntaments de Gandia i Oliva, centrats principalment en la digitalització i catalogació de fons hemerogràfics, fotogràfics i audiovisuals. Actualment és bibliotecari, arxiver i director del Museu Cassoleria d’Àngel Domínguez de l’Ajuntament de Potries.

Com a nou vocal de Formació del COBDCV, dissenyarà l’oferta formativa del Col·legi. Entre els objectius  de la Vocalia destaca treballar per aconseguir l’homologació dels cursos de formació del COBDCV, així com continuar oferint la formació a mida per a tercers, com a universitats i altres institucions.

A més, es continuarà amb les línees de treball de les anteriors Juntes, mantenint una via de comunicació directa amb els col·legiats per conèixer les seues necessitats i adaptar l’oferta formativa a les seues demandes.  Oferint  als col·legiats i professionals una oferta de formació continuada, especialitzada i actualitzada.

El Col·legi Oficial de Bibliotecaris i Documentalistes de la CV és un col·legi professional jove i fort. Amb tan sols 12 anys d’història, gaudeix d’un important reconeixement en l’àmbit nacional, una posició que s’ha consolidat en els últims anys, i que afavoreix la visibilitat i prestigi dels professionals de la informació a la Comunitat Valenciana.

El COBDCV, amb una nova Junta, presidida per Amparo Pons Cortell, conforma la millor eina per a la defensa del col·legiat i el millor referent per a les administracions públiques i el sector privat respecte a la gestió documental.

Articles relacionats