El Real de Gandia recull més de set tones de roba usada en el 2020

L’associació Arropa València, dins del seu programa xarxa social Koopera, ha recollit 7.295 quilos de roba i calçat usat al Real de Gandia, al llarg del 2020. Aquesta associació té un acord amb el govern municipal per a col·locar els contenidors de recollida i fer-se càrrec de la roba depositada altruistament pels veïns.

Amb una mitjana de 607 quilos mensuals recollits en els contenidors situats en el Real, maig, va ser el mes on més quilos es van recollir, amb 790.

En aquest projecte de Càritas, es persegueixen dos objectius: el social, amb la inserció en el mercat laboral de persones en risc d’exclusió i l’ecològic. Mitjançant les empreses d’inserció Koopera i Arropa València, han donat treball a cinquanta operaris, del col·lectiu “persones en risc d’exclusió social”. En aquest any van ser quinze treballadors d’inserció els qui van finalitzar el programa, i en l’actualitat huit d’ells han accedit al mercat laboral ordinari.

L’alcalde del Real de Gandia, Gustavo Mascarell, ha explicat que «es tracta d’una iniciativa important per a la localitat, no sols per la labor social i ecològica, sinó pel servei útil que ofereix als veïns i veïnes i per continuar any rere any apostant i col·laborant amb aquest servei solidari».