EL PSPV DENUNCIA QUE EL PP VA DEIXAR SENSE RESOLDRE 13.000 SOL·LICITUDS DE RENDA GARANTIDA

En aquest sentit, ha considerat «inhumà» que «l’anterior Govern del PP a la Comunitat Valenciana fóra capaç de deixar 13.050 d’aquestes peticions sense proposta, la qual cosa significa que es van ficar en un calaix i ni tan sols es van valorar, mentre la resta (151) estaven pendents de resolució».

Al mateix temps, ha destacat que, a partir de 2013 és el moment en què més peticions comencen a acumular-se, ja que eixe any es queden sense resposta 838 a Alacant, 120 a Castelló i 1246 a València; mentre que en 2014 la xifra a València s’eleva fins a les 3.000, segons el comunicat.

Així mateix, ha assenyalat que a partir de 2012 es va produir una modificació en els criteris d’adjudicació d’aquestes ajudes, la qual cosa va suposar la reducció de moltes de les rendes.

Per açò, la diputada socialista ha remarcat que «el PP no s’ha cregut mai que la concessió d’aquestes ajudes era una necessitat per als valencians i una obligació de les institucions que ells governaven» i ha assenyalat que «fins i tot van intentar enganyar falsejant les dades de les estadístiques».

A açò cal sumar, segons ha assenyalat Andrés, que l’any 2012, «quan el PP comença a dur a terme aquestes reduccions», la Comunitat Valenciana es troba entre les comunitats amb major índex de risc de pobresa i exclusió social. A més, han destacat que eren els ajuntaments els encarregats de gestionar i concedir aquestes ajudes als valencians, però la Generalitat va arribar a acumular un deute amb ells de 5.740.000 euros «el que suposa que ofegaven a les administracions més xicotetes o les obligaven a paralitzar el pagament davant la falta de fons».

Cs denúncia que PSPV, Compromís i PP s’han aliat a Gandia per a mantindre el sou a un trànsfuga