20 C
Gandia
Dimarts, 7 desembre, 2021

EL PP SOL·LICITA UNA INVESTIGACIÓ SOBRE L’EXECUCIÓ DEL POLÍGON INDUSTRIAL SANXO-LLOP

El grup municipal del Partit Popular ha sol•licitat una comissió d’investigació per tal que s’aclarisquen alguns aspectes referents a la urbanització del Polígon Sanxo Llop. Asseguren els populars que la comissió hauria d’abordar 3 assumptes, el canvi d’ubicació de la subestació elèctrica, els metres quadrats que corresponen a l’Ajuntament i una revisió del conveni amb l’empresa Iberdrola. Aquesta petició s’ha presentat primer als mitjans de comunicació aquest divendres i després s’ha realitzat pels camins oficials del consistori.

 

Davant aquesta situació, el coordinador general d’Urbanisme, Vicent Mascarell, ha dit que “aquesta petició forma part de l’estratègia del Partit Popular de crear una cortina de fum per tapar tots els problemes que tenen a Gandia i a la resta de la Comunitat. No volem participar d’aquesta estratègia i demanen al Partit Popular serietat i rigorositat a l’hora de presentar denúncies. Som un govern seriós i transparent i contestarem el que ens pregunten”.

Dins d’aquesta estratègia del PP, assegura Mascarell, que està expandir sospites a tots els àmbits. També ha dit que “no entenem com el qui fa 6 mesos era el regidor d’urbanisme d’aquest Ajuntament, Toni Abad, qui ha dirigit el departament i qui coneix de primera mà tots els documents entorn a eixa urbanització, ara plantege una comissió d’investigació. Tinc que dir que aquesta persona mai ha preguntat al respecte en cap de les Comissions d’Urbanisme que s’han fet a l’Ajuntament en aquesta legislatura. Abans de fer una denuncia el que cal es preguntar i acudir als tècnics. Torne a dir que som un govern transparent i si el Partit Popular té dubtes que els pregunte a la Comissió d’Urbanisme que contestarem a tot”.

Pel que fa als aspectes tècnics del Polígon Sanxo Llop, Mascarell ja assegurat que “la urbanització de Sanxo Llop és un tema complicat. Hi ha molts problemes sobretot d’àmbit econòmic. Hi ha un deute al que fer front de 9 milions d’euros, de quotes urbanístiques, que l’anterior govern no va pagar a l’urbanitzador. La impassibilitat del govern anterior té part de culpa de la situació actual. Nosaltres estem treballant per resoldre aquesta situació”.

La versió del PP

El Grup Municipal Popular diu que ha presentat la sol·licitud davant la notícia de que la Fiscalia investiga des de fa dos mesos possibles irregularitats en el sector Sanxo Llop.

Els populars adverteixen que durant la seua etapa van estar més centrats a finalitzar els accessos a l’Hospital Comarcal i garantir el subministrament elèctric, que de “mirar pel retrovisor”, pel que fa a com s’havia dut a terme la urbanització.

Però els populars, s’han mostrat preocupats per les revelacions periodístiques i dels afectats que apunten a possibles irregularitats com la d’apropiació indeguda de metres quadrats.

Per al regidor Toni Abad, “davant la gravetat dels fets que han anat apareixent en premsa, entenem que el Govern de Gandia hauria de donar explicacions. Al cap i a la fi, són els mateixos que quan va començar la urbanització”.

El PP recorda que en aquella època, quan va començar la depreciació dels preus del sòl, l’exalcalde socialista José Manuel Orengo, va decidir eixir al rescat de l’agent urbanitzador, adquirint parcel·les sense determinar, a través d’IPG, per valor d’uns 12 milions d’euros, amb la cartera de tots, és a dir amb diners públics.

Articles relacionats

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

últims articles