14.2 C
Gandia
Dissabte, 2 desembre, 2023

El PP de Tavernes demana conèixer el cost del recurs contra la sentència que anul·la la plaça d’intendent de la Policia

La portaveu del PP de Tavernes, Eva Palomares, ha demanat explicacions al Govern de Compromís sobre l’última sentència que afecta la plaça de l’Intendent de la Policia Local de Tavernes. La sentència estima el recurs presentat per l’altre opositor a la plaça i li resta punts a l’actual intendent de la Policia, Miguel Chofre, en el concurs que va convocar el Govern de Compromís en 2013. D’esta manera, i segons la sentència , Chofre, -que no va aconseguir la màxima nota en l’examen però va obtenir la major puntuació en el concurs i va aconseguir la plaça pel reconeixement de mèrits posteriorment-, deixaria de ser mereixedor de la plaça. Per este motiu, i després de saber que el Govern anava a recórrer la sentència, els popularsvolen saber quant costaria a les arques públiques la insistència de Compromís per mantindre l’actual cap a l’esmentada plaça.

Per al PP, les actuacions de la Direcció de Policia estan “en dubte des” de l’entrada de Compromís al Govern. “Cal recordar que dos informes, un del secretari i un altre del responsable de recursos humans de l’Ajuntament, van qüestionar la comissió de servei que se li va donar a l’actual Cap de Policia per la qual Miguel Chofre va passar d’oficial ras, que era, a intendent “, assenyala Palomares. “Una comissió de servei no millora de rang a un oficial, però, Compromís ho va fer, fent cas omís als informes dels tècnics municipals”, comenta la portaveu dels Populars.

Els Populars a més, al llarg de les dos legislatures han denunciat el tracte “discrecional i injustificat que rep l’actual cap de Policia per part del Govern cobrant productivitats injustificades, fins i tot durant mesos de vacances en què no anava a treballar, mirant cap a un altre costat mentre es produeix una estampida d’agents que no volen romandre a Tavernes”. El Grup Popular recorda que ha exigit en repetides ocasions que s’òbriga un expedient reservat per aclarir les suposades irregularitats detectades en la Policia Municipal de Tavernes, “però Compromís es nega tot i existir acusacions molt greus que s’aboquen sobre el funcionament d’este departament”.

“Estan eludint la seua responsabilitat davant d’un problema greu com el que s’està denunciant en el si de la Policia. No hi ha intenció de solucionar-ho “, comenta Palomares. “Els abusos de poder, el mobbing a inspectors i a molts dels agents, les baixes, els agents desplaçats, les sospites d’irregularitats sobre l’ús de determinats recursos públics, com el cotxe municipal que es porta a casa seua, que no va uniformat habitualment , així com determinades actuacions que posen en risc la seguretat dels veïns del municipi no són assumptes intranscendent com per no atendre’ls. I el nostre actual Govern mira a un altre costat mentre tot això succeeix “, explica la portaveu del PP.

Segons el PP, el cas del control per part de l’oposició no es pot exercir conforme caldria. “Ens trobem amb un teló d’acer quan intentem contrastar o obtenir informació que siga procedent de la prefectura”, denuncia Palomares.

Uns dels principals motius que va portar els populars a presentar una moció per sol·licitar al Govern una Comissió d’Investigació sobre la Policia va ser el creixent nombre de baixes psicològiques entre els treballadors de la Policia, el nombre d’agents desplaçats i expedientats, i no obstant això , s’impediraaccedir a informació per part de l’oposició. “A l’oposició ens neguen informació rellevant sobre recursos públics del departament de Policia, tot i que s’ha demostrat que en ocasions han estat utilitzats per a ús privat sense cap problema com ja es va veure amb el vehicle de policia sense retolar per a ús personal de l’ alcalde en els seus viatges a Mèrida i Atapuerca”, concreta la portaveu dels Populars.

L’oposició tampoc té accés a l’activitat de l’Intendent, i “ens preocupa el creixent increment de denúncies a l’Intendent i l’Ajuntament. Algunana cosa passa, però Compromís no vol que se sàpiga i està ocultant-ho. Una manera de deixar les indagacions de banda seria que el Govern de Compromís permetera que es duguera a terme una comissió d’investigació “, conclou Eva Palomares.

Articles relacionats