EL PP DE GANDIA DEMANA QUE LA SOL·LICITUD DE RESPONSABILITATS S’ESTENGA A TOTES LES EMPRESES PÚBLIQUES DES DE LA SEUA CONSTITUCIÓ

Els portaveus del Grup Municipal Popular de Gandia han denunciat el que consideren una «cacera política i causa generalitzada» a la qual diuen que s’està sotmès als populars.

Víctor Soler, ha iniciat la seua intervenció anunciant que el govern de la socialista Diana Morant té previst realitzar una Junta Universal de l’empresa pública Iniciatives Públiques de Gandia, S. A., per al 7 de març, on entre altres punts es tractaran dos de vital importància, com és el nomenament de liquidadors i adoptar possibles accions judicials de responsabilitat social contra els anteriors membres del Consell d’Administració d’IPG.

 

Pel que fa al nomenament dels liquidadors, Soler ha expressat la seua sospita de que siga «l’excusa per a dir que han complit el seu compromís electoral, però la liquidació s’eternitze i seguisquen disposant de l’empresa pública per a seguir amb la seua política d’endollisme i contractacions dubtoses”, i recorda que «es van donar de termini seixanta dies per a tancar-la i eixe termini acabava el dos de febrer i per a març encara estaran nomenant als liquidadors. Una altra promesa més, incomplida”.

Pel que fa a l’exigència de responsabilitats socials de l’anterior Consell d’Administració, Soler ha dit que li sembla «perfecte», i ha afegit que «comptaran amb nosaltres si accepten la proposta d’estendre l’exigència de responsabilitats socials des de la constitució de totes les empreses públiques, per a conèixer la radiografia exacta de què ha passat en les empreses públiques municipals”.

D’igual manera, per a Soler aquesta proposta haguera d’anar acompanyada d’una auditoria econòmica completa també des de la constitució de les empreses públiques: “És necessari preguntar-se i saber, per a què es van demanar préstecs bancaris, molts d’ells sense autorització, que no es podien retornar; qui o qui van comprar béns immobles que s’han depreciat i així figura en els Comptes de 2014, provocant un gravíssim perjudici per a les arques municipals, i qui o qui van realitzar nombroses contractacions sense seguir els procediments reglats. I per a açò, hem de retrotraure’ns a la constitució de les empreses públiques, allà per 2006, d’ara endavant”.

Víctor Soler, documentació en mà, ha repassat alguna de les Actes dels Consells d’Administració d’IPG, on s’adopten acords de «dubtosa legalitat» com ara el de l’Edifici Innova, ara investigat en els tribunals; Consells d’Administració on se sol·licitaven crèdits bancaris sense autorització de la Generalitat Valenciana, que també es troben en els tribunals; o finalment, Actes de Consells d’Administració on s’acordava la compra de solars en SanxoLlop, que també estan sent investigats. Entre els noms, que figuren en algunes de les Actes esmentades, sonen importants noms com José Manuel Orengo, Josep Miquel Moya, Facund Puig, Fernando Mut o Ciro Palmer. Soler ha preguntat a més a Lorena Milvaques, vicealcaldessa, i a Ciro Palmer, regidor de Ciutadasn, si a eixos Consells d’Administració no cal demanar-los responsabilitats socials.

Per la seua banda, Vicent Gregori s’ha mostrat sorprés per l’actitud del govern de Diana Morant: “Diuen ser els capdavanters de la transparència i convoquen una Junta Universal d’Iniciatives Públiques de Gandia, S. a., del que només disposem de l’Ordre del Dia i de l’auditoria econòmica dels Comptes de 2014, on no s’assenyala cap indici d’irregularitat. Però no disposem de documentació que justifique l’exigència de responsabilitats socials cap als membres de l’anterior Consell d’Administració. És una cacera política i causa generalitzada contra el PP, que ens deixa en clara indefensió”.

Finalment, Gregori ha apuntat la idea de que «s’ha d’estendre l’exigència de responsabilitats socials a tots els Consells d’Administració de les diferents empreses públiques des de la seua constitució. Entenem que si no hi ha res a ocultar, el govern de Diana Morant hauria d’accedir”.

Resposta a Salvador Gregori

Després de la roda de premsa de Salvador Gregori, cordinador general d’Economia del govern local, on ha intentat donar resposta a les crítiques dels populars, el Grup Municipal Popular desitja matisar la següent qüestió: El forat provocat en els Comptes de 2014, esdevé pràctica i exclusivament de la depreciació de béns immobles realitzada per l’actual Executiu Local, en un intent d’unflar les pèrdues de l’exercici de 2014. Com ha hagut de reconèixer el propi Gregori, la depreciació no és atribuïble a la gestió del PP, i per tant resulta il·lògic sol·licitar responsabilitats socials per les pèrdues de l’exercici 2014 als populars, quan els béns immobles van ser en realitat adquirits pels socialistes».

Et Pot Interessar