14 C
Gandia
Dilluns, 5 desembre, 2022

El grup municipal Popular sol·licita que es reserve un carrer al Pare Puig

• En la reunió mantinguda hui per a la denominació de carrers públics de Gandia, el Grup Municipal Popular ha proposat que es reserve un carrer o plaça representativa de la ciutat amb el nom del Pare Puig, fill predilecte de la nostra ciutat.

• De la mateixa manera també han sol·licitat que es reactive l’expedient presentat en el seu moment per a posar un carrer a la professora i directora del Col·legi Joan XXIII Milagros Mazias del Valle.

• Vicent Gregori: “sabem quin és el procediment a seguir i que ha de passar un temps, però des del partit Popular considerem que el Pare Puig mereix un lloc emblemàtic a la nostra ciutat i també per a la professora Milagros Mazias que va ser un referent al Grau de Gandia”.

El Grup Municipal del Partit Popular ha assistit hui a la Comissió Tècnica d’Estudis “Denominació de vies públiques ciutat de Gandia”, on ham realitzat diverses propostes.

La primera d’elles que es tinga en consideració i que es guarde un espai d’importància, com requereix la figura del Pare Puig. José Puig Miret va ser jesuïta i professor, impulsor del Menjador Social i Projecte Home. Durant tota la seua vida va demostrar el seu compromís amb els més pobres i va emprendre diferents activitats relacionades amb la caritat i el suport als desvalguts. El Pare Puig va ser nomenat Fill Predilecte de Gandia l’any 2015, i va morir el maig de 2016.

La segona, va ser una petició que s’ha tractat en diverses ocasions en la Junta de Districte del Grau de Gandia i que correspon a la figura de la professora Milagros Mazias del Valle, qui va ser professara i posteriorment va arribar a ser directora del Col·legi Joan XXIII. La “mestra” Milagros va ajudar per a l’alfabetització de molta gent del Grau de Gandia, entre ells pescadors i llauradors que no sabien llegir ni escriure i ella invertia les seues hores lliures a ensenyar a aquells que ho necessitaven.

Vicent Gregori ha manifestat que “sabem quin és el procediment a seguir i que ha de passar un temps de 10 anys, però des del partit Popular considerem que el Pare Puig mereix un lloc emblemàtic a la nostra ciutat. També per a la professora Milagros Mazias que va ser una dona referent al Grau de Gandia”.

Articles relacionats