EL GOVERN DE GANDIA SOL·LICITA QUE ELS AUTOBUSOS INTERUBANS NOMÉS PUGUEN PARAR A L’ESTACIÓ DE RENFE

Els regidors del PP de Gandia Víctor Soler i Javier Reig han denunciat la sol·licitud de la Junta de Govern Local a la Generalitat Valenciana, per a que el transport inteurbà només puge tenir parada a la Renfe dins de Gandia, i han recordat que esta actitud és contrària a la que defensava l’actual govern quan estava a l’oposició. 

Malgrat que els grups municipals ara en el Govern de Gandia, van ser molt durs amb els populars, pel que fa a la idea que els autobusos de línies regulars a nivell comarcal i intercomarcal, paren exclusivament en l’Estació d’Autobusos de Gandia; el 20 de gener de 2016, el Govern de Gandia va aprovar precisament eixa mateixa mesura, sol·licitant a la Generalitat Valenciana que la destinació dels autobusos que entren en el terme municipal siga exclusivament l’Estació d’Autobusos de Gandia, en l’Estació Intermodal de Renfe.

 

Els populars adverteixen que no serà possible, per tant, que els autobusos de línies regulars de transport interurbà paren en l’Hospital Comarcal. La sol·licitud a la Generalitat no va ser comunicada a la premsa en el seu moment, i en opinio del PP, ve a avalar la gestió en matèria de transport urbà i interurbà de l’anterior Executiu del PP.

Per a l’assessor del Grup Municipal Popular Javier Reig, «en la vida es plantegen moltes contradicions, i aquesta és una d’elles. Van dir no a la parada exclusiva d’autobusos en Renfe per a possibilitar que pararen també en l’Hospital Comarcal i aproven justament tot el contrari, que no puguen parar els autobusos en l’Hospital Comarcal”.

Per la seua banda, per al portaveu del Grup Municipal Popular, Víctor Soler, “aquesta mesura avala la gestió del PP en transport urbà i interurbà. En política, les idees es reflecteixen amb fets i amb aquesta actuació, el Govern de Gandia segueix a peus punta el que el PP va proposar”.

Els populars han recordat, d’altra banda, que «malgrat els al·legats d’austeritat», el servei de transport urbà costa el mateix que costava a l’Ajuntament de Gandia, amb l’agreujant de ser més costós per a l’usuari (el bitllet és més car) i amb la disminució de cinc línies, a tan sol dos. «Mentre açò succeeix, no prenen en consideració els plecs que va presentar el PP, ni accepten incloure’ns en la Comissió d’Estudi, canviant cada dia la versió de la seua negativa.

La resposta del govern local

El PP ha rebut resposta del govern local, mitjançant el regidor de Gestió Responsable del Territori, Xavier Ródenas, que ha rebatut els aspectes econòmics, però no ha fet cap referència a la negativa a permetre als autobuses fer parada a l’hospital. 

Per a Ródenas, el PP fa política de “joc d’escola”, perquè vol fer creure que té una proposta econòmica alternativa i millor, quan fa poc més de 7 mesos, quan governava a l’ajuntament, gestionava un Urbanet que li costava a la ciutadania mensualment més de 70.000 € i que, a més a més, no pagava. “Malauradament, nosaltres ens hem vist obligats per la seua gestió dolenta i insostenible a reduir el servei, però hem rebaixat el cost a 22.000 €/mes. No estan legitimats per a donar lliçons de gestió econòmica els qui van ser aprovar capaços d’aprovar tres pressupostos il•legals. Una situació inaudita. Haurien de ser més humils i coherents a l’hora de presentar propostes”.

El regidor de Més Gandia ha explicat que des del govern local s’està treballant en una nova contracta, que entraria en vigor al setembre, i que unificaria la gestió de les línies de Gandia i la platja. A més, es busca la col•laboració o la gestió directa per part de la Generalitat Valenciana, “perquè finalment el servei de transport públic estiga el més autofinançat possible i puga encaixar millor en la dramàtica situació d’ajustament econòmic que estem patint per culpa del govern anterior del Partit Popular”.

D’altra banda, Ródenas ha anunciat que s’està treballant colze a colze amb l’empresa que du les dues contractes de transport públic (l’Urbanet i la Marina). Com a exemple ha posat el desmantellament de les marquesines de les parades no útils i la instal•lació en aquelles parades en funcionament que abans no en tenien, com ara Marenys, Marxuquera, etc…
“També estem canviant els vinils informatius que des de 2007 no es modificaven. Hi inclourem novetats, com ara la implicació d’algunes associacions i col•lectius usuaris de determinades parades (alumnat de l’Enric Valor o el centre de Potries) perquè la gent conega l’activitat que hi desenvolupen i les raons d’agafar eixes parades de bus”.
Finalment, el regidor de Gestió Responsable del Territori ha assegurat que el PP participarà en la comissió d’estudi de la futura contracta del transport públic, una vegada tinga un caràcter més polític (a hores d’ara és tècnica) “tal i com estem fet en altres òrgans. Tot el contrari del que ells van fer quan governaven. O bé no ens donaven participació, o directament no creaven meses de treball i decidien els assumptes de forma unilateral”, ha conclòs Ródenas.

Et Pot Interessar