EL CONSELL INSTAL·LA CAIXES NIU PER A RAPINYAIRES XICOTETES A LA MARJAL D’OLIVA-PEGO

En total s’han instal·lat set caixes niu per a aus rapinyaires xicotetes com a mussols, xoriguers o òbiles i 30 refugis per a ratapinyades, en diferents zones de la marjal, tant en els arrossars com en la zona de reserva dels dos termes municipals, segons ha informat la Generalitat en un comunicat.

Els voluntaris de l’Associació SEO-Birdlife han sigut els encarregats d’elaborar les caixes niu i l’equip d’educació ambiental del Parc Natural, juntament amb la brigada i ajudats per diversos grups d’escolars, són els que han realitzat els refugis de fusta per a ratapinyades.

Per la seua banda, l’Ajuntament de Pego ha cedit la seua retroexcavadora, la qual cosa ha facilitat, en gran manera, a les brigades de manteniment del Parc Natural la instal·lació dels pals i les caixes de fusta, segons el comunicat.

Amb aquesta actuació es pretén facilitar la reproducció i presència en el Parc Natural d’espècies protegides com són les rapinyaires xicotetes i els quiròpters, a més de contribuir en el control de plagues agrícoles tant de rosegadors com d’insectes que afecten negativament al cultiu de l’arròs de la zona.

Et Pot Interessar