El Consell de la Gent Gran de Tavernes assessorarà a l’ajuntament en tot allò que afecte al col·lectiu

Tavernes de la Valldigna amplia els òrgans de participació. Si fa uns dies la ciutat constituïa el Consell de la Dona amb la participació d’associacions municipals implicades en la defensa de la igualtat i la lluita contra la violència de gènere, associacions de veïns, representants de l’àmbit sanitari, de l’àmbit educatiu i forces polítiques, ara ha estat el torn de la constitució del Consell de la Gent Gran.

Este òrgan es va constituir ahir de vesprada amb la participació de diverses entitats i associacions directament implicades en este col·lectiu, com ara l’Associació Democràtica Local de Jubilats i Pensionistes UDP, l’associació ACUDE de familiars, amics i malalts dependents de Tavernes, representants de les residències ubicades a la ciutat i tècnics municipals, sota la presidència de la regidora d’Igualtat Noèlia Alberola.

Les funcions d’este Consell de la Gent Gran, que pretén la implicació, participació i apoderament del col·lectiu, seran les d’assessorar l’Ajuntament en els temes d’interès a curt i llarg termini per a evitar l’exclusió del col·lectiu, i oferir suport i promoció del benestar de la gent gran. D’esta manera, a través d’este òrgan es promouran iniciatives per a millorar la qualitat de vida i el protagonisme ciutadà de les persones grans.

La regidora de Serveis Socials, Noèlia Alberola, ha destacat l’assoliment d’esta fita ressaltant «l’important paper d’este tipus d’òrgans consultius, que implica directament en este cas la gent gran en la presa de decisions de les polítiques que seguim en este àmbit, i amb les activitats que duem a terme».

Respecte a este òrgan, les bases preveuen la participació en el Consell de la Gent Gran, a títol individual, de persones expertes i personalitats de reconeguda vàlua dins del col·lectiu.

En acabar, s’ha fet un resum de les activitats i projectes que l’Àrea dels Serveis Socials l’Ajuntament de la Valldigna ha dut a terme durant l’últim any en diversos àmbits, com ara els tallers de teatre per a gent gran, de risoteràpia, taller de la memòria, estimulació de la parla, taller de mindfulness, sessions de pilates, taller d’herbes de la Valldigna, la Setmana de la Salut per a la Gent Gran, etc.

Pròximament, la ciutat acollirà la Setmana Cultural de la Gent Gran i el MajorFest.

Et Pot Interessar