15.1 C
Gandia
Dimecres, 30 novembre, 2022

El Consell col·labora en la dinamització cultural del monestir de Santa Maria de la Valldigna

– Per a dur-ho a terme, la Conselleria destinarà 100.000 euros

El Ple del Consell ha aprovat un conveni de col·laboració entre la Generalitat, a través de la Consellera d’Educació, Cultura i Esport, i la Mancomunitat de la Valldigna, per a la realització i disseny d’una programació cultural en el recinte del reial monestir de Santa Maria de la Valldigna. Per a dur-ho a terme, la Conselleria destinarà 100.000 euros

A través d’aquest conveni, la Mancomunitat de la Valldigna es compromet a executar el projecte i realitzar les activitats previstes en el conveni com són activitats musicals, concerts, jornades formatives, exposicions, representacions d’arts escèniques, conferències i seminaris, entre altres.

A més, la Mancomunitat de la Valldigna, haurà d’informar de la col·laboració de la Generalitat i complir les obligacions de publicitat que estableix la Llei de transparència, bon govern i participació ciutadana.

Cal destacar que el monestir de Santa Maria de la Valldigna ocupa un lloc preeminent dins del patrimoni històric valencià, per la qual cosa la Conselleria d’Educació, Cultura i Esport vol convertir-lo en un espai cultural de primer ordre, que puga revitalitzar el teixit sociocultural de la comarca i que es convertisca en un punt de trobada, de reflexió i de formació per a la ciutadania.

Així mateix, per a la Mancomunitat de la Valldigna, té un paper preponderant en la recuperació i la divulgació del patrimoni arquitectònic, artístic, històric, cultural, mediambiental i etnològic de la Valldigna, en el qual figura el reial monestir de Santa Maria de la Valldigna.

Articles relacionats