13.4 C
Gandia
Dimecres, 6 desembre, 2023

El col·legi Sant Ana aposta per la internalització i la creativitat

Una vegada més, el Servei Espanyol per a la Internacionalització de l’Educació (SEPIE) ha acceptat el projecte dissenyat pel Col·legi Santa Ana de Vilallonga: “Cap a Europa, enllaçant els camins de la innovació i la inclusió”.

Es tracta d’un projecte K1 de mobilitat i formació del professorat, essencial per a consolidar el Pla Estratègic, que contempla com un dels seus objectius principals la internacionalització del centre, impactant en l’alumnat i professorat.

La coordinadora dels programes Erasmus+ al centre, Romina Prieto, ha assenyalat que “aquest projecte brinda oportunitats al personal docent per a realitzar activitats de desenvolupament a l’estranger, d’ampliació de coneixement i aptituds, a més de cooperar amb altres centres escolars amb la finalitat de millorar el nivell i la qualitat de l’ensenyament”.

Amb aquest, ja són quatre projectes amb els quals compta el Col·legi Santa Ana.

POP ART PERFORMANCE

“Poder ser espectadors de l’art, dels artistes i del seu entorn és aprendre a viure l’art i a comprendre-ho”.

Les professores de Educació Plàstica i Llengua anglesa, Xelo Benavent i Romina Prieto, del Col·legi Santa Ana de Vilallonga van decidir dur a terme un projecte conjunt amb els alumnes de 4t de l’ESO: Treballar el moviment artístic del Pop Art i al seu màxim representant, Andy Warhol.

Per a això, en anglés es van encarregar d’investigar el context històric i social novaiorqués del S. XX, clau per a entendre el moviment, i van aprofundir en la vida d’Andy Warhol per a poder comprendre la figura d’aquest artista plàstic.

Aquest va exercir un paper importantíssim en el naixement i desenvolupament del Pop Art. En plàstica van analitzar el moviment i van interpretar les obres significatives d’aquest autor, per a exhibir-les en el nostre propi museu.

Els alumnes van organitzar el museu, amb les rèpliques artístiques, i els guies del museu Santa Ana van explicar a la resta de cursos en què consistien les obres. Va haver-hi periodistes, fotògrafs, traductors bilingües i… el mateix Andy Warhol va donar una conferència.

Articles relacionats