11.4 C
Gandia
Diumenge, 27 novembre, 2022

El col·legi les Foies del Grau estarà finalitzat a la primavera de 2022

  • Gandia adjudica la construcció del col·legi les Foies del Grau per 3,5 milions d’euros
  • Els treballs, que s’inicien al començament de 2021 i acabaran en primavera de 2022, generaran 35 llocs de treball directe

  • Diana Morant: L’alumnat podrà ara, per fi, anar a classe en un edifici que reuneix les millors condicions, en unes instal·lacions modernes i dignes després d’estar des de 2007 en aules prefabricades’.

  • Carmen Fuster, regidora de Polítiques Educatives: L’edifici reunirà les condicions per treballar les noves metodologies educatives i pedagògiques”.

  • Josep Alandete, vicealcalde i regidor d’Urbanisme: Els governs del Botànic i del Serpis ho tenim claríssim; sabem que l’educació és clau i volem sembrar llavor per al futur”.

Les esperades obres de construcció del col·legi d’Infantil i Primària (CEIP) Les Foies del Grau de Gandia han estat adjudicades per un import de 3,5 milions d’euros. Els treballs començaran entre finals de gener i principis de febrer de 2021 i hauran d’estar finalitzats en la primavera de 2022. Així ho ha anunciat hui en roda de premsa l’Alcaldessa de Gandia, Diana Morant; que ha comparegut amb el vicealcalde i regidor d’Urbanisme, Josep Alandete; la regidora de Polítiques Educatives, Carmen Fuster i la directora del CEIP les Foies, Ana Hijarro.

La construcció del CEIP Les Foies és una prioritat per al Govern local, segons ha afirmat l’alcaldessa de Gandia, ja que el centre s’ubica en aules prefabricades des de 2007: L’alumnat podrà ara, per fi, anar a classe en un edifici que reuneix les millors condicions, en unes instal·lacions modernes i dignes’.

Diana Morant ha agraït el compromís del govern del Botànic amb l’educació, que es demostra en el fet que els terminis i la inversió es mantinguen, malgrat la greu situació sanitària. ‘A Gandia hem sabut recollir la magnífica oportunitat que ens ha brindat la Generalitat Valenciana’, ha declarat l’alcaldessa. Així, afirma, les actuacions dels 13 projectes del Pla Edificant, executats per delegació de competències en l’Ajuntament per part de la Generalitat, estan en marxa. Segons l’alcaldessa, l’anualitat de l’any 2021 per al Pla Edificant serà la més alta, amb 10 milions d’euros.

Morant ha destacat la importància de la inversió pública per generar oportunitats laborals. ‘Hem d’apostar per generar economia circular local, que tanta falta ens fa en aquests moments de crisi global’. La construcció del CEIP generarà 35 llocs de treball directe, dirigits a persones aturades majors de 45 anys.

L’alcaldessa i la resta de participants a la roda de premsa han volgut fer un homenatge a l’anterior director del col·legi Les Foies, Vicent Cardona, decés en els darrers mesos, que va treballar de valent per tal de fer realitat el projecte i que va viure la satisfacció de conèixer el projecte aprovat, segons Morant.

Carmen Fuster, regidora de Polítiques Educatives de l’Ajuntament de Gandia, ha destacat que l’edifici reunirà les condicions per treballar les noves metodologies educatives i pedagògiques. La superfície construïda del centre serà de 2.896 metres quadrats, en un solar de 7.240 metres, ‘el que possibilita l’ampliació del centre en un futur’, ha destacat Fuster. El col·legi disposarà de tres aules d’infantil, sis aules de primària, dos aules reduïdes de suport, una aula d’educació especial; una aula d’informàtica; una aula de música; un gimnàs; sales d’usos múltiples, magatzem, biblioteca i menjador. A més, l’edifici tindrà una eficiència energètica de nivell A i climatització eficient.

Ana Hijarro, directora de CEIP Les Foies, ha expressat la seua alegria per l’adjudicació de les obres: ‘Per fi el nostre alumnat estarà en les mateixes condicions que la resta d’estudiants de Gandia. La transitorietat de les aules prefabricades s’ha allargat moltíssim’. Ana Mª Hijarro ha agraït el seu treball i constància a l’anterior director del col·legi Vicent Cardona i, a l’Ajuntament, el seu compromís. La directora del centre ha convidat a totes les famílies a visitar la web de Les Foies i el vídeo que mostra el projecte que prompte es farà realitat. ‘És el millor regal de Nadal que han pogut tindre els nostres xiquets i xiquetes’, ha afirmat.

Per la seua banda, el vicealcalde i regidor d’Urbanisme de Gandia, Josep Alandete, ha destacat la implicació dels governs autonòmics i locals amb els drets de la ciutadania. ‘No tots els governs són iguals. El govern del Botànic i del Serpis ho tenim claríssim. Sabem que l’educació és clau i volem sembrar llavor per al futur’, ha afirmat.

Alandete ha emfatitzat la importància del treball conjunt de les administracions autonòmica, local i la comunitat educativa per satisfer les necessitats del col·legi: ‘Al projecte hem anat de la mà del col·legi Les Foies, que és qui millor coneix la seua realitat’.

L’empresa adjudicatària de les obres és Orther Servicios y Actuaciones Ambientales que, segons el vicealcalde, ha d’acomplir amb requisits ambientals, com ara l’obligació d’utilitzar àrids reciclats. ‘El compromís de l’Ajuntament és construir una ciutat sostenible, i en aquest sentit, el centre educatiu disposarà de 43 arbres i estarà al costat d’un passeig fluvial, que és una mostra del paisatge amable pel que volem treballar’, ha puntualitzat.

Articles relacionats